Anabel Montesinos al Festival de Guitarra

El Festival Internacional de Guitarra torna a l’Hospitalet de l’Infant

La 4a edició tindrà lloc del 21 al 25 de juliol i retrà homenatge a Astor Piazzolla

L’Hospitalet de l’Infant acollirà aquest estiu la 4a edició del Festival Internacional de Guitarra

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant va haver d’ajornar el festival de l’any passat a causa de la situació sanitària. Enguany el festival retorna amb tota la força sota la coordinació i direcció artística de Patricia Mercado i Anders Clemens.

«La  cultura és segura, si es prenen totes les mesures de protecció contra la Covid-19» segons ha argumentat la regidora de Cultura, Nuria Ortiz.

La quarta edició s’afegirà als actes internacionals d’homenatge a la figura de l’argentí Astor Piazzolla, un dels compositors més importants de tango d’arreu del món. El motiu és la celebració del centenari del seu naixement. 

L’encarregat de retre-li homenatge serà el músic i compositor noruec Per Arne Glorvigen, considerat un dels millors intèrprets de bandoneó contemporanis del món. 

Glorvigen actuarà en companyia del guitarrista argentí Pablo Martorelli i de l’Estudi de dansa M. Carmen Gallardo de l’Hospitalet de l’Infant. 

Però aquests dos artistes reconeguts no seran els únics que hi actuaran. Altres músics destacats que participaran en el festival són:

El Quartet Gerhard i el guitarrista Xavier Coll, el Duo Pyrophorus Guitar amb els guitarristes Alí Arango i Josué Fonseca;Carmen Becerra (guitarra) i Isabel Serra (flauta travessera) com a Duo Becerra-Serra; Montserrat Seró (soprano) i Carles Herraiz (guitarra) com a Duo Seró – Herraiz; Carola Cuypers (saxòfon) i Enrique M. Lop (guitarra) com a Duo Cuypers – Lop; i la guitarrista de l’Hospitalet de l’Infant, Anabel Montesinos. 

A més de concerts, hi haurà dos tallers. Un d’ells serà per al públic infantil, a càrrec de Rafel Tornay entorn del conte titulat 'La guitarra màgica'. 

L’altre serà per a tots els públics i interactiu, de soundpainting, a càrrec del Col·lectiu Free’t. Es tracta d’un grup de músics lleidatans acompanyat pel guitarrista israelí Yeonathan Shachar. 

També s’ha programat una  exposició d’instruments a càrrec dels lutiers José Antonio Fuentes i Antonio Manjón. A més d’una conferència de Bernardo Rambeaud, titulada ‘Tópicos y figuras retóricas en la música Fernando Sor’.

Entrades anticipades fins al 20 de juliol

El passat 24 de maig es van posar a la venda les entrades per al IV Festival Internacional de Guitarra. 

Fins al dimarts  20 de juliol  es podran comprar, de manera anticipada, a través de la pàgina web guitarfesthospitalet.cat. A més a més, en la mateixa web es pot consultar  tota la programació

Les entrades també es podran comprar amb antelació a la  taquilla  del Centre Cultural Infant Pere. La taquilla obrirà els dies 12, 13, 15, 16, 19 i 20 de juliol, de 18.00 a 20.00 hores.

El preu de les entrades anticipades per als concerts és de 8 euros; i de 10 euros, per a qui les compri a taquilla a partir del 21 de juliol. Els tallers tenen un preu de 3 euros per persona i l’accés a la conferència i a l’exposició d’instruments que hi ha programades serà gratuït.