Aquesta setmana el Festival EVA torna al Penedès amb una programació centrada en la intel·ligència artificial, la narració oral, el territori i molta música.
Amb dues xerrades i un espectacle premiat per la crítica de teatre que ens durà a endinsar-nos al bosc de nit i amb el mòbil. A més a més d'un concert de gralla i boleros, robots que actuen, sexe i androides i un espectacle familiar.
Tot això us espera aquesta setmana al Festival En Veu Alta 2021.
L'EVA DEL 6 l'11 DE JULIOL
Durant la setmana del 6 a l'11 de juliol, us esperen 3 espectacles centrats en el vincle de l'AI i la narració i una conferència sobre creativitat computacional d'alta volada:
De dimecres a divendres a la nit, els boscos de Mediona s'ompliran de Paraules que trenquen ossos, de la Cia Pagans (Premi de la crítica Millor espectacle Arts de carrer). Es tracta d'una proposta trencadora que combina llegendes, tradició i tecnologia amb sessions per 20 persones de nit i al bosc.
?Paraules que trenquen ossos @CiaPagans , Premi de la crítica @recomana_cat
— Festival En Veu Alta (@EvaFestival) July 6, 2021
Vine a descobrir el bosc de nit, com no t'imagines. Tu, el mòbil i el bosc.
? 7, 8 i 9 de juliol | ?️21:30 h i 23 h | ?8 € | @ajmediona
?️Entradeshttps://t.co/1g275SJM6xpic.twitter.com/kSZFFpFkQa
Dissabte, hi haurà doble programació amb la xerrada Qui ha fet què?
Es tracta d'una reflexió sobre creativitat computacional a càrrec de Ramon López de Mántaras. Professor investigador de l'IIIA (Institut d'Investigació en Intel·ligència Artificial), i Premi Nacional Julio Rey Pastor d'Investigació 2018 en Matemàtiques i Tecnologies de la Informació.
I al vespre, Jordina Biosca reflexionarà sobre la sexualitat de futur a Màquines sexuals. Com ens relacionarem amb la irrupció dels bots i androides sexuals? Un espectacle a partir de textos de Jeanette Winterson, Ian McEwan, Ferdinand Von Schirach i Catherine Millet.
Per tancar el cap de setmana, diumenge Martín Sánchez-Fibla i Beatriz Liebe ens duran Teatronika, una proposta trencadora on conflueixen la robòtica, les arts escèniques i la Intel·ligència Artificial.
Quatre robots NAO convertits en intèrprets teatrals. Un experiment robòtic-escènic, barrejat amb intervencions dels seus creadors, que explicaran curiositats sobre el procés de creació a la vegada que reflexionen sobre robòtica, neurociència, art i cultura.
Agenda EVA21
Sherezade Bardají torna a l'EVA amb un espectacle d'ombres xineses per a tota la família, a partir del llibre de Maurice Sendak, Allà on viuen els monstres.
Per una altra banda, la programació musical no s'atura.
El músic, musicòleg i compositor sallentí Roger Andorrà porta l’herència de la gralla vuitcentista a la música actual.
Ho farà connectant una sola gralla a uns pedals electrònics, per generar un espai sonor inèdit i obrir una finestra entre la música d’arrel i la contemporània amb Electrogralla.
I Mònica Torra i Txema Riera posaran veu i cançó a les històries amagades darrere d’alguns boleros amb l'espectacle, D'aquells boleros aquests contes. Històries d’emocions estranyes, d’amors impossibles, de passions desenfrenades amb un toc d'humor i música.