Imatge d'una persona tastant un vi blanc

La Fira del Vi de Falset 2021 es reinventa amb una edició online

Com ja es va fer el 2020, el certamen també tindrà una edició online, que tindrà lloc el primer cap de setmana de maig

En l'edició d'aquest 2021, la Fira del Vi de Falset proposa que tota la comarca del Priorat es converteixi en el recinte firal, sempre que les condicions sanitàries i de mobilitat ho permetin.

Enguany, l'organització ha preparat un programa virtual  amb la col·laboració de la DO Montsant i la DOQ Priorat, mentre resta a l'espera del desconfinament comarcal per donar el tret de sortida al programa anunciat de tastos als cellers.

Així doncs, els cellers que ho desitgin faran el paper d'estands, tot oferint degustacions, amb aforament limitat, a aquelles persones que, prèviament, hagin reservat la seva plaça mitjançant el web de la Fira del Vi.

Aquest certamen completament virtual tindrà lloc el cap de setmana del  30 d'abril i 1 i 2 de maig, i podrà seguir-se en les plataformes virtuals de la Fira del Vi; Instagram, Twitter i Facebook — @firadelvifalset —, a més de poder seguir-ho per televisió, a través del canal de teleservei de l'Ajuntament de Falset.
 

L’edició d’aquest 2021 tindrà un doble vessant. D’una banda, l’edició online, que tot just acaba de tancar el seu programa, i, d’una altra, la iniciativa que farà possible que tota la comarca del Priorat es converteixi en el recinte firal, amb els cellers en el paper d’estands. En el cas d’aquesta segona iniciativa, les dates de celebració estan pendents de l’aixecament del confinament comarcal.

Imatge d'una persona obrint una ampolla de vi
El confinament no afectarà la Fira del Vi de Falset Online | Cedida

De la mateixa manera que l’any passat, l’objectiu d’aquesta iniciativa és mantenir viu l’esperit del certamen, i oferir al sector vitivinícola de la comarca del Priorat  una plataforma de suport en un moment que segueix sent molt complicat.

Programació de la 2a Fira del Vi de Falset

Divendres 30 d’abril

El tret de sortida la 2a Fira del Vi de Falset Online serà el divendres 30 d’abril  a les 19.00 hores, amb el Tast de Blancs, un clàssic del certamen que permet conèixer, any rere any, els vins blancs que elaboren les dues denominacions vitivinícoles de la comarca del Priorat: DO Montsant i DOQ Priorat. El Tast de Blancs està organitzat, any rere any, per Aguiló Vinateria i Vins i Olis del Priorat.

Dissabte 1 de maig

Pel segon dia de la Fira, 1 de maig, el programa preveu una  inauguració virtual a les 12.00 hores ; un  tast  que permetrà conèixer les garnatxes i carinyenes de la DO Montsant a les 13.00 hores i, finalment, el ‘Combat de Vins Montsant’ a les 21.00 hores, un tast poc convencional proposat per aquesta denominació d’origen de la comarca.

Diumenge 2 de maig

El diumenge 2 de maig, darrer dia de la Fira, el programa s’iniciarà a les 12.00 hores amb la proposta de la DOQ Priorat. Aquest serà un acte online per conèixer les noves incorporacions a ‘Els noms de la terra’  d’aquesta denominació d’origen. 

Més tard, a les 13.00 hores s’ha programat una xerrada titulada ‘Com s’ha de tastar un vi escumós?’, a càrrec de Jordi Melendo, autor de la Guia Melendo del Champagne. A les 18.00 hores, finalment, s’emetrà online l’espectacle que du per nom ‘Priorat 20.2’, i en la qual el DJ Pere Barceló posa música a una vintena de propostes de creadors audiovisuals de la comarca.

Si vols més informació sobre les activitats online de la Fira del Vi de Falset 2021 i realitzar la teva reserva de plaça, entra al web — www.firadelvi.org —.