Carregador d'un vehicle híbrid endollable.

Híbrids endollables i la ITV: com és la revisió d'aquests vehicles?

Quines diferències existeixen entre la ITV dels cotxes tradicionals amb la dels híbrids endollables? Quins paràmetres son importants? Ho descobrim amb Toyota Autoforum

És innegable el gran augment de cotxes híbrids endollables als nostres carrers i carreteres. Cada cop son més les persones que han decidit fer el pas i optar per aquest tipus de vehicle, el qual és més respectuós amb el medi ambient a la vegada que ajuda a disminuir la despesa en combustible. Al mercat hi ha una gran varietat de models i tipus d'híbrids, els consumidors estan cada cop més informats, però hi ha una pregunta que potser encara no s'han fet: com és la Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) d'aquests models?

Si estàs pensant a adquirir el teu primer híbrid endollable Toyota o ja ho has fet, en aquest article et resolem els dubtes que puguis tenir en aquesta qüestió. Tenir un cotxe híbrid endollable no és el mateix que tenir un cotxe amb un motor tradicional, per la qual cosa els paràmetres a tenir en compte en el seu manteniment son diferents. A Toyota Autoforum estan totalment preparats per ajudar-te en aquest sentit, amb els millors tècnics i l'atenció més personalitzada perquè no et trobis amb cap problema a l'hora de passar la ITV.

Cada quan ha de passar la ITV un cotxe híbrid endollable?

Si ja tens un híbrid endollable de Toyota has de saber que, de moment, els períodes per passar la ITV no s'han modificat. Així doncs, en aquest sentit hauràs de passar aquesta inspecció igual que ho feies amb el teu antic vehicle amb motor tradicional. 

Això significa que la primera ITV la faràs un cop hagin passat 4 anys des de la data de la primera matriculació. A partir d'aquest moment, la inspecció és obligatòria cada dos anys fins que el vehicle tingui 10 anys d'antiguitat. És llavors quan la ITV passa a fer-se cada any.

L'avantatge dels híbrids endollables de Toyota és que podràs estalviar en el manteniment del teu vehicle, ja que no té peces que pateixen un gran desgast com l'embragatge, la caixa de canvis o l'alternador.

ITV i cotxes híbrids endollables: com és i què es mira

Per anar ben preparat a la primera ITV que passis amb el teu híbrid endollable de Toyota, tot seguit t'expliquem quins son els paràmetres que es miraran. El primer que has de saber és que hi ha moltes similituds amb la inspecció dels cotxes de motor tradicional. Un dels punts en què notareu la diferència és en el moment de la prova d'emissions de gasos. 

Els límits d'emissions homologats per a un híbrid endollable son més baixos que per a un cotxe amb motor tèrmic. Tanmateix, tots dos hauran de complir els requisits per superar la prova.

La resta de factors que els tècnics tindran en compte perquè el teu híbrid endollable de Toyota passi la ITV seran l'estat exterior i interior del vehicle, és a dir, que no tingui danys importants a la carrosseria, que la matrícula sigui ben visible, que els cinturons de seguretat compleixin la seva funció, etc. També es revisaran els fars, tant els principals com els de darrere, intermitents, llums antiboira...

La prova dels frens és una de les més importants, ja que afecta directament a la nostra seguretat. En aquest punt es revisen els frens davanters, posteriors i el fre de mà. L'avantatge amb els híbrids de Toyota —elèctrics i endollables— és que els frens tenen menor desgast que amb un vehicle amb motor tradicional gràcies a la frenada regenerativa que allarga la vida als frens (cosa que es tradueix en un major estalvi).

Finalment, la darrera inspecció es fa al fossar on es determinarà l'estat de la suspensió i els pneumàtics amb diferents proves que els tècnics us aniran indicant.

Un bon manteniment per superar sense problemes la ITV

Com passa amb tots els vehicles, un bon manteniment és clau per superar sense problemes la inspecció amb el vostre híbrid endollable de Toyota. El més important és una bona planificació i comptar amb els experts que treballen als tallers oficials de Toyota Autoforum. Ells us ajudaran a mantenir el vehicle com si fos nou, amb recanvis originals i amb la tranquil·litat que dona saber que estàs en bones mans.

Deixa't assessorar pels professionals de Toyota Autoforum i no t'oblidis passar pel seu taller abans de la ITV del teu híbrid endollable demanant cita prèvia en línia per evitar possibles sorpreses!

Podeu trobar la seu central a Tarragona, al c/ Caràbia 5-7 de la urbanització l'Albada, abans d'arribar a Les Gavarres, o bé a Reus, Tortosa, El Vendrell i Valls. També podeu contactar-hi a través del correu clientes@autoforumtgn.com o a les seves xarxes socials.