Alumnes del col·legi Claret de Valls

El col·legi Claret de Valls obre les seves portes a través de visites concertades

Fins al 19 de març, el centre celebra unes portes obertes, adaptades a les restriccions sanitàries amb visites concertades personalitzades

Amb més de 80 anys d'existència, el col·legi Claret de Valls és un centre educatiu de referència a Valls  i l'Alt Camp amb una àmplia experiència demostrada al llarg de la seva història.

El Claret de Valls és un centre integrat d'Educació Infantil, Primària i Secundària que escolaritza infants i joves des de Llar d'Infants fins al darrer curs de Secundària. D'aquesta manera, es proporciona als i les alumnes l'oportunitat de completar l'etapa d'estudis obligatoris en un mateix centre i preparar-se per a participar activament en la transformació i millora de la societat a través de si mateixos.

A més a més, a banda dels ensenyaments reglats el col·legi ofereix diverses activitats extraescolars i altres serveis complementaris.

Alumnes del col·legi Claret de Valls
Enguany, el Claret atendrà a les famílies d'una en una i en horari no lectiu | Col·legi Claret de Valls

L'escola acull poc més de 700 alumnes i compta amb un total d'uns 55 professionals al servei de la comunitat educativa, entre professors/es, tècnics i personal d'administració i serveis.

El col·legi Claret de Valls és un centre concertat, que va ser fundat pels missioners claretians l'any 1939 a l'antic convent del Carme, i més endavant, el 1971 va ser traslladat al seu actual emplaçament a la plaça de la Creu.

A través d'un model d'educació cristiana, on el conjunt de persones que la formen s'integren harmònicament a través de la participació efectiva i l'acció educativa, l'escola esdevé una autèntica comunitat educativa.

Fa poc més d'un any es van inaugurar les noves instal·lacions d'Educació Infantil del col·legi, l'anomenat 'Petit Claret', una construcció totalment nova que ocupa una part del gran pati del centre, junt amb la total remodelació de l'antic edifici de tota l'etapa d'Educació Infantil.

Gràcies a aquesta inversió, actualment s'ha creat un gran espai on conviuen els infants més petits de la Llar d'Infants amb els més grandets del  Parvulari, fins a P5.

Alumnes del col·legi Claret de Valls
Al centre es treballa diàriament per garantir la seguretat dels i les alumnes i mantenir l'activitat lectiva | Col·legi Claret de Valls

Amb motiu de la pandèmia, no serà possible que el centre realitzi les seves jornades de portes obertes en les quals es rebia a les  famílies interessades amb visites concertades per conèixer el projecte  i les instal·lacions.

Enguany, el Claret  atendrà a les famílies d'una en una, en horari no lectiu i respectant totes les  mesures de seguretat  recomanades pels organismes competents. Per demanar cita prèvia, les famílies poden apuntar-se al formulari disponible al web del col·legi.

Alumnes del col·legi Claret de Valls
El centre ha adaptat les comunicacions, les relacions, les emocions i l'aprenentatge al món digital | Col·legi Claret de Valls

Aquest curs escolar, de la mateixa manera que la resta de centres, el  Claret de Valls ha hagut d'adaptar les comunicacions, les emocions i l'aprenentatge a través del món digital.

Al centre es treballa diàriament per garantir la seguretat dels i les alumnes i mantenir l'activitat lectiva malgrat els confinaments puntuals d'algunes classes. Una escola és un lloc de trobada, de contacte, d'interacció amb els alumnes i amb les famílies, però ara és moment de ser responsables i fer un esforç per tornar a la normalitat tan aviat com sigui possible.