Embarcacions de lloguer del port de Cambrils

Navegar o no navegar? Aquesta és la qüestió

Ha arribat el moment de trencar mites i gaudir de la nostra costa des del mar

Per norma general, i per la majoria de gent, sortir a passar un dia o varis a navegar amb una embarcació de vela o motor és una activitat desitjable, qui no ha somiat banyar-se en cales d’aigües clares i solitàries des d’una embarcació? La pregunta correcta és: Per què la gent no navega, si li agradaria fer-ho?.

Aquest dilema és conseqüència de mites poc elaborats, que han quallat a l'imaginari popular, mites falsos com: navegar és molt car, és molt difícil,  no hi ha embarcacions de lloguer...

Aquests mites han frenat històricament l'accés al mar del gran públic, tanmateix, els últims 10 anys el sector nàutic, acompanyat per les administracions han fet un viratge, enfocat a canviar aquesta visió, dotant les infraestructures existents i les activitats que hi tenen lloc d'eines per a acostar el mar i la navegació al gran públic.

Façana del port de Cambrils
Aquests mites han frenat històricament l'accés al mar del gran públic | Ports de la Generalitat

Nova dàrsena per a embarcacions de lloguer a Cambrils

En aquesta línia, s'ubica la inversió d'empreses com Marina Cambrils, que ha resultat adjudicatària d'una dàrsena per a embarcacions de lloguer i ús compartit a Cambrils, infraestructura de nova creació i proposada per  Ports de la Generalitat  i que vol esdevenir la porta d'accés al mar pel gran públic a la Costa Daurada.

Embarcacions de lloguer del port de Cambrils
La nova dàrsena de Cambrils serà la porta d'accés al mar pel públic a la Costa Daurada | Ports de la Generalitat

Aquesta  infraestructura  disposarà de 45 amarratges i acollirà embarcacions i artefactes flotants de 4 fins a 15 metres, amb unitats de motor, vela, caiacs, motos d'aigua, entre d'altres, per tota mena d'usuaris, tant experimentats com novells, tant amb titulació com sense, i, el que és més important, amb tarifes adequades a qualsevol butxaca.

Socialitzar la nàutica

Aquest tipus de projectes, més enllà d'esdevenir un actiu turístic de primer ordre, que atreu públic familiar en temporada alta, també esdevé una oportunitat pels veïns de la zona, en aquest cas Cambrils i les àrees urbanes de Reus i Tarragona. Veïns que disposaren de tarifes ajustades, tipus gimnàs, per fer un ús regular de les instal·lacions de Marina Cambrils, amb l'objectiu que tothom pugui acostar-se al mar. 

Nova zona de xarters nautics de Cambrils
Els veïns gaudiran de tarifes ajustades | Ports de la Generalitat

De fet la Marina Cambrils, en realitat és un contenidor d'empreses nàutiques, que conjuntament podran oferir tot l'espectre nàutic als veïns de Cambrils i el seu entorn, amb empreses líders en els seus segments com: BeCharter, Hermanos Guasch, Boat Sport, Alex Boats, entre d’altres.

El director general de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez,  ha explicat  que aquest projecte va més enllà d’unes instal·lacions nàutiques al front portuari de Cambrils, ja que suposa la socialització de la nàutica perquè els ciutadans i les ciutadanes puguin fer activitats nàutiques. “Aquesta ha de ser la fórmula per potenciar la socialització de la nàutica i perquè tothom que vulgui  pugui gaudir d’activitats nàutiques i d’oci  a la mar”, ha manifestat.

La col·laboració publicoprivada, un element clau

Nova zona de xarters nàutics de Cambrils
Aquest projecte va més enllà d’unes instal·lacions nàutiques al front portuari de Cambrils | Ports de la Generalitat

La conclusió és que la gent no navega perquè desconeix que pot fer-ho d'una manera fàcil, per tant la reacció a aquesta resposta es tradueix en accions com la de Marina Cambrils, empeses per administracions com Ports de la Generalitat i l'Ajuntament de Cambrils.

Per tant, ha arribat el moment de trencar mites, i gaudir de la nostra costa des del mar, aprofitar un dels millors climes del planeta, amb unes de les costes més ben preparades per fer-ho, i tot a l'abast de manera fàcil i segura.