Alumnes del col·legi Maria Rosa Molas jugant a escacs

Al col·legi Maria Rosa Molas «la persona és el més important»

Una formació acadèmica realista, actualitzada, innovadora i atenta a les necessitats de cada alumne

Amb el millor dels reptes que és l’educació dels infants, el projecte educatiu del col·legi Maria Rosa Molas ofereix una educació globalitzada on l'acompanyament a l'alumnat i el seu desenvolupament humà i intel·lectual és un dels punts forts de l'escola.

Emmarcat en un context cristià i humanitzador, el col·legi Maria Rosa Molas té presència a la ciutat de Reus des de fa més de 100 anys.

Treballen amb dues línies per curs des de P3 fins a quart de l’ESO, a més d’un  CFGM de Gestió Administrativa i Sistemes Microinformàtics i Xarxes. 

També ofereixen una àmplia oferta formativa  basada en l’educació en valors; una atenció personalitzada a l’alumne; la innovació constant, l’adquisició de llengües estrangeres i l’aplicació de les noves tecnologies.

Alumnes d'Educació Secundària Obligatòria a classe
Alumnes d'Educació Secundària Obligatòria a classe | Col·legi Mª Rosa Molas

Al centre s'ofereix una formació acadèmica  realista, actualitzada, innovadora i atenta a les necessitats específiques dels i les alumnes, on es dona resposta als reptes educatius del segle XXI amb entorns especialitzats per a les diferents etapes educatives i amb un estil pedagògic propi.

Apliquen la codocència — dos docents treballant conjuntament amb el mateix grup classe — en moltes de les matèries i en les diferents etapes, a més de tenir una orientadora per etapa, per tal de treballar necessitats específiques de l'alumnat.

Aquesta metodologia permet atendre l'alumne d'una manera més personalitzada i donar resposta fomentant una educació de qualitat.

A infantil, una etapa clau pel desenvolupament de l'infant,  treballen per projectes amb treball manipulatiu i tallers d'aprenentatge. D'aquesta manera, les nenes i els nens aprenen sent els mateixos protagonistes del seu procés amb una premissa clara: «ser i sentir» són tan importants com el «saber».

A  primària i ESO continuen amb una línia de treball cooperativa on l'alumne és el centre  i on es pot mostrar lliure per opinar i construir en comunitat per tal d'anar formant-se alhora que es transforma.

Alumnes del col·legi Maria Rosa Molas a un taller
Alumnes del col·legi Maria Rosa Molas a un taller | Col·legi Mª Rosa Molas

La llengua anglesa també adquireix una rellevància significativa en l'aprenentatge dels alumnes. Des de P3 fan matèries complementàries en anglès, i més endavant, a l'ESO, s'afegeix el francès. D'aquesta manera es reafirma la importància de l'adquisició de les llengües, la comunicació i la socialització en un món globalitzat i actual. A més a més, el col·legi Maria Rosa Molas és centre certificador de Cambridge.

Les complementàries són claus en el seu dia a dia i ofereixen una àmplia varietat basada en les necessitats actuals i en l'ampliació de les intel·ligències múltiples. Per exemple, reforcen el gust per la  lectura a partir del Pla Lector, potencien habilitats mentals estratègiques amb Escacs  i els tallers de  Programació, fan Storytelling i Speaking per tal de fomentar el diàleg en llengua anglesa, potencien la part emocional amb el Taller d'Intel·ligència Emocional i un llarg etcètera concretat en les diferents necessitats i realitats de cada etapa.

Alumnes del col·legi Maria Rosa Molas jugant a escacs
Alumnes del col·legi Maria Rosa Molas jugant a escacs | Col·legi Mª Rosa Molas

Un complement significatiu de l'oferta educativa  de l’escola Maria Rosa Molas és l'estada a l'empresa pels alumnes de CFGM Dual. Aquest mòdul dona als joves l’oportunitat de  treballar  unes hores en una empresa i tenir així el primer contacte amb el món laboral. L’escola té vinculació amb més d’una vintena d’empreses, fet que els avala com a centre de qualitat.

La implicació de la comunitat educativa, compromesa, cohesionada i estable, és clau per al bon funcionament de l’escola, on la màxima premissa és que «la persona és el més important». Així doncs, l’acompanyament personal de l’alumne, l'atenció a les necessitats acadèmiques, l’escolta activa i l’orientació psicopedagògica fan que estudiar al col·legi Maria Rosa Molas sigui la clau de l’èxit. I tot això, envoltat d’un ambient acollidor i familiar on pares i docents s’uneixen per  «fer escola».

Si voleu conèixer el col·legi Maria Rosa Molas i veure les instal·lacions, ja podeu reservar la vostra visita omplint el formulari que trobareu al web — mariarosamolas.org — o bé per telèfon al 977 312 749.