Diversos participants tallant fusta amb motoserres a Prades

El tall de figures amb motoserra torna aquest cap de setmana dins del Prades Bosc

Durant tres dies s'han programat activitats per a tots els públics

La Castanyada arriba, a Prades, amb activitats durant tot el cap de setmana dins del programa Prades Bosc. Entre dissabte i dilluns s'han programat diversos actes per a tots els públics. A més, tant dissabte com diumenge, l'AMPA vendrà castanyes al Portal d'onze del matí a una del migdia i de cinc de la tarda a nou del vespre.

Pel que fa a les activitats, la programació comença amb la jornada de portes obertes al castell. Una vegada han acabat les obres de recuperació, l'equipament quedarà disponible perquè els visitants puguin veure'l. Les feines van començar el mes de març per rehabilitar aquest Bé Cultural d'Interès Nacional.

L'Ajuntament va adquirir la parcel·la on hi ha l'absis de la capella de Sant Miquel i l'espai annex. Amb aquesta incorporació es va posar en marxa el projecte per recuperar el castell medieval. L'objectiu final és ubicar-hi un Centre d'Interpretació de la reina Margarida.

Les obres en si han comptat amb un pressupost de 108.946,66 euros. La museïtzació ha de servir per donar continuïtat als cicles de xerrades i activitats que s'han celebrat els darrers anys. Tot plegat per posar en relleu la figura de la reina Margarida i la seva importància històrica.

Pel que fa a les activitats d'aquest cap de setmana, el mateix dissabte el Centre Cívic acollirà la festa jove El Castanyàs. El Dj Aleix Ballesté protagonitzarà aquesta nit, amb entrada gratuïta i per a la qual caldrà mostrar el passaport covid. La mascareta també serà obligatòria en tot moment.

Diumenge dia 31 serà el torn del Grup d'Avis, que organitza sopar i ball a partir de les vuit del vespre amb Premium Quartet. També tindrà lloc al Centre Cívic i també caldrà mostrar el passaport covid. Per als socis de l'entitat l'activitat té un preu de deu euros i de dotze per als que no ho siguin.

Les inscripcions estaran obertes fins al divendres dia 29 a l'oficina de turisme. Pel que fa a dilluns, 1 de novembre, de deu del matí a dues del migdia hi haurà l'exhibició de tall de figures amb motoserra. Durant l'activitat, que es farà a la plaça dels Arbres, se sortejarà una de les figures.