La Galatea de Reus

Les recomanacions dels llibres més destacats del mes de febrer amb Galatea Llibres

Descobreix els títols més destacats d'aquest mes a la llibreria reusenca

Al carrer, al transport públic, a una cafeteria o al sofà de casa, sense dubte el millor  passatemps és una bona  lectura. Pels amants dels llibres, la Llibreria Galatea de Reus us ho posa ben facil i anima aquest mes de febrer amb una selecció dels millors títols per gaudir de histories de tota mena. 

Trobareu la llibreria reusenca  per excel·lència al carrer de Jesús, 5-7 de Reus. A més, podeu seguir totes les seves novetats a través de les seves xarxes socials, així com comprar els millors llibres de manera online, a través de la seva pàgina web — galateallibres.com —.

Les recomanacions de llibres del mes de febrer

Llum de febrer

1Llum de febrer

Autora: Elizabeth Strout

Editorial: Edicions de 1984

Pàgines: 384

Preu: 18,00 €

Argument: Eixuta, rondinaire i franca, i, malgrat tot, ha captivat els lectors d'arreu del món. Amb els anys, ¿s'ha endolcit l'Olive Kitteridge? Doncs encara té aquell caràcter feréstec i continua dient clarament el que pensa i, a mesura que s'ha apropat a la vellesa, la vida li ha canviat.

Quan menys s'ho espera, troba un últim company de viatge, al costat del qual seguim els seus intents d'entendre's a si mateixa, la nova situació que viu i les persones que l'envolten.

Amb perspicàcia i empatia, Elizabeth Strout dona veu a un personatge únic que ens parla de la vida quotidiana de Crosby, el petit poble costaner de Maine on sembla que no passi mai res, tot teixint personatges delicats i complexos, i excepcionalment propers, les vides dels quals contenen un món sencer. Llum de febrer és una novel·la profundament commovedora sobre l'amor, la pèrdua, el penediment, les complexitats del matrimoni i el pas del temps.

 

 

Editat també en castellà.

Les gratituds

2Les gratituds

 

Autora: Delphine de Vigan

Editorial: Edicions 62

Pàgines: 160

Preu: 18,90 €

Argument: La Michka està perdent l'habilitat per parlar. Ara que les lletres i els sons li volten pel cap en un remolí incontrolable, l'anciana ha de lliurar-se a l'evidència: ja no pot viure sola. Fins i tot si això significa deixar casa seva.

A la residència on s'instal·la, dues persones l'acompanyen: les visites de la Marie, una veïna molt propera a ella, i les sessions setmanals amb en Jérôme, un jove logopeda que l'ajuda a trobar les paraules. Ells seran els qui li permetran realitzar un important darrer desig: dir «gràcies» a aquells que, molts anys abans, la van acollir i li van salvar la vida.

 

 

Editat també en castellà.

Jo, que no he conegut els homes

3Jo, que no he conegut els homes

 

Autora: Jacqueline Harpman

Editorial: Jacqueline Harpman

Pàgines: 232

Preu: 18,00 €

Argument: Quaranta dones estan engabiades i privades d'intimitat en un soterrani, sota la vigilància externa d'un grup d'homes armats.

Entre ells hi ha una jove sense nom que no recorda el passat i s'alimenta dels records que li transmeten les altres dones, nostàlgiques de la seva vida anterior.

Un dia, després del so d'una sirena misteriosa, les dones aconsegueixen sortir a l'exterior, a un món despoblat i desconegut, on hauran de reinventar-se i d'enfrontar-se a un nou repte, desafiant i ple d'incògnites: la llibertat.

 

 

Editat també en castellà.

Gemma

4Gemma

 

Autora: Milena Busquets

Editorial: Amsterdam

Pàgines: 144

Preu: 16,90 €

Argument: Les amigues de la infantesa són com pedres precioses, gemmes que ens acompanyen sense que ho notem, com braçalets agafats a la pell.

Una nit càlida d'estiu a Barcelona, més de trenta anys després de la dolorosa mort prematura de la Gemma, el seu record emergeix del pou de l'oblit amb la força d'una onada. La protagonista d'aquesta història, una escriptora en la quarantena, es veu arrossegada pels dubtes sobre la seva antiga companya d'escola: quan la va veure per última vegada? Es va poder acomiadar d'ella? En quina dona s'hauria convertit, aquella jove d'ulls inquisitius?

La feina, els plans de vacances els fills adolescents, l'idil·li amb un actor de teatre... Tot queda paralitzat per la necessitat de la narradora de reconstruir un passat que creia oblidat.

 

 

Editat també en castellà.

L’instint

5L’instint

 

Autora: Ashley Audrain

Editorial: Columna Edicions

Pàgines: 384

Preu: 19,90 €

Argument: La Blythe Connor està decidida a convertir-se en la mare amorosa i dolça que ella no va tenir mai, perquè quan neix la Violet, totes les seves pors es desboquen.

S'adona que la criança té moments molt complicats i comença a tenir la sensació que no connecta amb la nena tant com s'espera que ho faci una bona mare. I a mesura que passen els mesos, se li fa intensa la intuïció que hi ha alguna cosa que no va a l'hora en la seva filla, que no es comporta com els altres nens.

Pot ser que la Violet sigui una persona malvada? És possible, realment? O tot plegat només és al seu cap? El seu marit, en Fox, diu que imagina coses i que tot és fruit de les seves pròpies inseguretats. I la Blythe comença a preguntar-se si està perdent el seny, tal com els ha passat a les dones de la seva família.

L'instint és un 'tour de force' que es llegeix d'una tirada, una novel·la totalment immersiva que explora els racons més foscos de la maternitat i la salut mental i ens confronta amb la idea que tenim sobre el que devem als nostres fills i sobre els límits del que pot suportar una dona que se sent contínuament qüestionada i jutjada.

 

 

Editat també en castellà.

El buen padre

6El buen padre

 

Autor: Santiago Díaz

Editorial: Reservoir Books

Pàgines: 416

Preu: 18,90 €

Argument: Després de rebre una trucada d'alarma, la policia troba en un xalet d'una urbanització madrilenya a un home tacat de sang i un ganivet amb les seves petjades al costat del cadàver de la seva dona.

Un any més tard, un ancià es lliura a la policia afirmant ser el segrestador de tres persones desaparegudes: l'advocat defensor del seu fill, la jutgessa que el va condemnar i una jove estudiant que va testificar en contra seva en el judici.

Convençut que els tres van ser subornats, l'home assegura que moriran un cada setmana fins que detinguin el veritable assassí de la seva nora i el seu fill sigui alliberat.

La inspectora Indira Ramos, d'una ètica tan indestructible com la seva fòbia als microbis, només té tres setmanes per resoldre el cas abans que "el bon pare" dugui a terme el seu macabre pla.

Miss Marte

7Miss Marte

 

Autor: Manuel Jabois

Editorial: Alfaguara

Pàgines: 192

Preu: 17,90 €

Argument: «Existeix la creença que viure molt és que et passin moltes coses, però jo crec que viure molt és saber quines coses t'estan passant».

Any 1993. La Mai, una noia molt jove amb una nena de dos anys, arriba a un poble de costa i ho posa tot potes enlaire. De seguida fa amics, coneix a en Santi, s'enamoren a l'instant i al cap d'un any celebren unes noces que acaba en tragèdia, quan la nit de la festa la filla de la Mai desapareix misteriosament.

Any 2019. La periodista Berta Soneira es disposa a rodar un documental sobre el succés ocorregut vint-i-cinc anys enrere. Per a això, entrevista a tots els que encara ho recorden, reescrivint el relat d'un dia que va canviar la vida de tots.