Oli d'oliva

Descobreix la Ruta Cicloturística de l’Oli al Baix Camp

La Ruta recorre set viles productores d’oli; Reus, Riudoms, Montbrió del Camp, Vilanova d’Escornalbou, Mont-roig del Camp, Cambrils i Vinyols i els Arcs

El Baix Camp,  de la mà de Muntanyes de la Costa Daurada,  proposa la Ruta Cicloturística de l'Oli per mostrar com i on es conreen les oliveres de les quals surt un tresor de la gastronomia de la regió: l'oli, en concret l'oli d'oliva verge extra d'arbequina reconegut per la Denominació d'Origen Protegida Siurana.

Elaborat principalment amb oliva arbequina, l'Oli és un dels productes agrícoles més destacats del Baix Camp, considerat un producte singular d'una qualitat excel·lent. Suavitat, complexitat, elegància i un punt picant en el seu sabor fan del nostre oli d'oliva verge extra un autèntic tresor de la gastronomia.

El recorregut vol mostrar com i on es conreen les oliveres de les que en sortirà un dels olis d’oliva verge extra d’arbequina més apreciats del món, reconegut en gairebé tots els municipis que integren la ruta per la Denominació d’Origen Protegida Siurana.

La Ruta Cicloturística de l'Oli recorre set viles productores d'oli; Reus, Riudoms, Montbrió del Camp, Vilanova d'Escornalbou, Mont-roig del Camp, Cambrils i Vinyols i els Arcs. L'itinerari transcorre per camins plans aptes per a tota mena de ciclistes, i com és circular, es pot començar i acabar a qualsevol dels pobles que inclou la ruta

Durant el recorregut podreu gaudir de l’entorn agrícola, un paisatge suau, amable, rural i mediterrani. A més d’entre de camps d'oliveres, també pedalareu entre conreus d'horta, avellaners i garrofers, típics del Baix Camp.
 

Excursió en bicicleta
Durant la ruta és possible fer una visita a espais relacionats amb l'oli com cooperatives, molins, museus i centres d'interpretació | Wikimedia

Sortint uns pocs metres dels camins que conformen l'itinerari, també podreu visitar altres punts d'interès com els edificis modernistes de Reus, la casa nadiua de Gaudí a Riudoms, el nucli antic de Vinyols, els rellotges de sol de Montbrió del Camp, les torres de guaita de l'Arbocet, les cases senyorials de Vilanova d'Escornalbou, el Mas Miró o alguna barraca de pedra seca de Mont-roig o la vila marinera de Cambrils, entre molts altres indrets.


Si vols descobrir tota la informació que amaga la Ruta Cicloturística de l’Oli, accedeix al tríptic informatiu oficial.