Arbolí

La Ruta dels Miradors, una experiència de cultura i paisatge

La comarca del Baix Camp és un territori amb grans vistes panoràmiques que permeten gaudir dels paisatges i de la natura

Les Muntanyes de Prades, la Serra de Llaberia, la Baronia d’Escornalbou i la plana plena de conreus d’avellaners i oliveres conformen un espai de gran riquesa i d’una bellesa estètica impressionant.

A través de la Ruta dels Miradors, coneixereu les característiques geològiques, geogràfiques i naturals del Baix Camp i descobrireu la cultura rural dels pobles de la comarca. 

Els diferents miradors permeten gaudir de la bellesa paisatgística i dels valors naturals i del patrimoni cultural del territori. Es tracta d’una  ruta que lliga les muntanyes de Prades i la serra de Llaberia passant per la Baronia d'Escornalbou i la plana del Baix Camp, amb un recorregut total de 83,5 quilòmetres.

Els miradors es troben situats a l’Albiol, Almoster, Arbolí, Colldejou, Miami Platja, Prades, Riudecols, Riudoms, Vandellòs, i Les Borges del Camp i com que estan especialment pensats per a la gent que visita el Baix Camp amb el seu cotxe, a la majoria s’hi pot accedir fàcilment amb vehicle.

Cala Califòrnia
Cala Califòrnia | Muntanyes Costa Daurada

Aquesta  ruta està pensada, principalment, per a visitants i turistes que volen conèixer la comarca fent ‘touring’, és a dir, amb el seu propi cotxe. Per tal de fer-ho possible, en la majoria dels casos, aquests miradors estan ubicats o bé a peu de carretera o bé en llocs de fàcil accés des de les carreteres de la comarca

La idea de l’itinerari és que no s'hagin de fer grans  caminades per arribar-hi i gaudir-ne dels  paisatges  espectaculars que ofereix la comarca del  Baix Camp.

Mola de Colldejou
Mola de Colldejou | Muntanyes Costa Daurada

Per descobrir els miradors que formen part d’aquesta ruta de més de 80 quilòmetres, entra al web oficial de Muntanyes Costa Daurada.

Miradors de les Muntanyes de Prades:

— Mirador de l'Albiol

— Mirador d’Arbolí

— Mirador de Prades

Miradors de la terra dels dips: 

— Mirador de Colldejou

— Mirador de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant

Miradors dels paisatges de l'avellana:

— Mirador d'Alforja

— Mirador d'Almoster

— Mirador de les Borges del Camp

— Riudecols

— Mirador de Mont-roig i Miami Platja