Roda de premsa campanya aparcaments low cost a Tarragona

Tarragona estableix una tarifa màxima diària low cost per alguns aparcaments

La mesura té com a objectiu racionalitzar l’ús dels aparcaments i del transport

Tarragona llença una campanya conjunta per abaratir el preu dels principals aparcaments del centre de la ciutat 

L’objectiu és alliberar el centre de la ciutat de  vehicles en superfície. Això suposa un pas més per aconseguir una ciutat més sostenible i amable, basada en una mobilitat racional, estudiada i pensada en clau ciutadana. 

En concret, els Aparcaments Municipals de Tarragona (Saavedra, Torroja, Av. Catalunya, Tarraco, Companys, Bastos i Joan XXIII) van establir al desembre un preu màxim diari de 4,50 euros.

I més recentment, l’aparcament de Corsini, gestionat per Espimsa, s’ha adherit a la iniciativa. 

A més, s’ha arribat a un acord amb les empreses Empark - concessionària dels aparcaments Rambla Nova i Pedrera - i  Pavapark  - que gestiona els aparcaments Balcó i Plaça de la Font -. Així doncs, s’estableix un preu màxim diari de 6 euros al dia. 

En el cas de les empreses concessionàries, però, cal consultar-ne les condicions específiques a: reserva.telepark.com, ramblanovapark.com i circopark.com.  

Un centre de ciutat pensat en clau ciutadana

La iniciativa sorgeix de la voluntat de «motivar l’aparcament de llarga durada en aparcaments tancats i deixar les zones regulades pels vehicles de curta estança. D’aquesta manera, aconseguim un centre de la ciutat pensat en clau ciutadana i una Tarragona  més orientada als objectius de sostenibilitat que marca l’Agenda 2030», explica Jordi Fortuny, vicepresident de l’AMT.  

La campanya d’aparcaments low cost s’aplicarà a un total de 4.900 places d’aparcament repartides de la següent manera: 

AMT

— Saavedra (383 places) 

— Torroja (154 places) 

— Av. Catalunya (460 places) 

— Imperial Tarraco (182 places) 

— Rambla Companys (394 places) 

— Bastos (361 places) 

— Joan XXIII (485 places) 

ESPIMSA

— Corsini (326 places) 

EMPARK

— Rambla Nova (905 places) 

— Pedrera (496 places) 

PAVAPARK

— Balcó (470 places) 

— Pl. Font (284 places) 

Racionalització de l’aparcament  

El departament de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona s’ha fixat com a prioritat fer de la ciutat un espai connectat i  accessible. Construït des d’un punt de vista de sostenibilitat, reducció de contaminants i priorització de modes de transport més verds.  

En aquest sentit, la voluntat és aplicar una política de mobilitat racionalitzada i coherent. 

Així, les entrades de la ciutat disposen d’aparcaments dissuasius per tal que es pugui deixar el cotxe i circular per la ciutat en transport públic, a peu o amb vehicles de mobilitat personal. En cas que aquesta opció no sigui l’escollida les opcions d’aparcament del centre de la ciutat són dues: les zones regulades  i els aparcaments tancats. 

«Es rebaixa el preu màxim diari dels aparcaments perquè considerem que és el lloc ideal per als vehicles amb estacionament de  llarga durada. Per altra banda, rebaixem els primers minuts de la zona regulada, perquè considerem que aquesta zona d’aparcament ha de ser la que ha d’acollir els vehicles d’estacionament de curta durada, afavorint la rotació de l’aparcament en superfície», assenyala Jordi Fortuny. 

El conseller de Mobilitat de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig, afegeix en aquest sentit que «volem promoure el fet de deixar el cotxe aparcat i moure's en transport públic, a peu, en vehicles de mobilitat personal com bicicletes o patinets. 

Continua, «a Tarragona posem el focus en aquells projectes que ens ajuden a aconseguir-ho. Som Ciutat 30, guanyem quilòmetres de carril bici i, a banda de  rebaixar els preus dels aparcaments del centre, disposem també dels actuals aparcaments dissuasius - i els que estan previstos - a les entrades de la ciutat per tal que els visitants deixin el cotxe i facin servir qualsevol opció més alineada amb la ciutat que volem». 

Es tracta, afegeix, «de fomentar que es faci vida a la ciutat tant per part de visitants com de residents». 

Dinamització de visitants i del comerç 

La rebaixa del preu màxim diari dels aparcaments també està pensada per tal de fer de motor comercial i dinamitzador de la ciutat. 

Segons el conseller de Comerç i president d’Espimsa, Dídac Nadal, «l’aparcament de Corsini afavoreix la descongestió del centre de la ciutat i contribueix a la dinamització comercial del Mercat Central i tot el seu entorn». 

Espimsa ha establert el preu màxim diari de 4,50 euros des de l’1 de juliol de 2021. Suma aquesta iniciativa a la posada en funcionament, el febrer de l’any passat, a l’establiment d’un cost de 0,50 euros l’hora en aquest aparcament de les vuit del vespre de divendres fins a les vuit del matí de dilluns.