Les Escoles d'Art i Disseny de la Diputació de Tarragona, una garantia d'èxit i futur

Les pròximes dates d'inscripció a les proves d'accés dels Cicles Formatius de Grau Superior seran del 15 al 25 de març

Si ets un apassionat de l'art i del disseny i, a més, vols convertir-te en tot un professional, la Diputació de Tarragona té la solució. Les Escoles d'Art i Disseny ofereixen nombrosos  Cicles Formatius de Grau Superior a les ciutats de Tarragona i Reus perquè tots aquells interessats en el sector de les arts plàstiques i el disseny  puguin iniciar o ampliar la seva formació dins del  Camp de Tarragona. 

Les Escoles d'Art i Disseny formen a professionals altament capacitats per exercir de manera immediata a la conclusió del seu CFGS. El seu programa formatiu acull  la formació teòrica pertinent, però, alhora, la combina amb activitats i col·laboracions pràctiques en empreses i projectes,  per tal que tots els alumnes experimentin i posin en pràctica els coneixements que estan adquirint de manera simultània. La Diputació de Tarragona confia en aquest  model educatiu que, des dels seus inicis, ha aportat resultats positius en tots els alumnes que s'han format als dos centres.

escoles-art-i-disseny
Les Escoles d'Art i Disseny combinen la formació teòrica amb col·laboracions pràctiques | Cedida

Ambdues Escoles s'adapten a les necessitats de les empreses i institucions del Camp de Tarragona, actualitzant així el seu model formatiu, els coneixements teòrics inclosos i, per descomptat, les pràctiques realitzades durant el recorregut de tots els cursos. A més, l'acompanyament dels alumnes durant els seus anys a les Escoles és un tret indispensable, així com l'assessorament i col·laboració posterior a aquests. Per a tots aquells interessats en la seva oferta formativa, podeu inscriure's a les proves d'accés per qualsevol dels seus cicles del 15 al 25 de març.

Noemí Martínez, una gran professional «nascuda» a l'EADT

A què vull dedicar-me en un futur? Com puc arribar fins allà? Encertaré amb la meva elecció? Són algunes de les preguntes que inunden a la gran majoria quan es finalitzen els estudis obligatoris. Aquest va ser, també, el cas de la Noemí Martínez, la qual ha esdevingut una professional de l'art i el disseny. 

noemi-martinez
La Noemí Martínez és una professional del món de l'art i el disseny | Cedida

En un moment inicial en el qual la seva direcció no estava clara,  va decidir buscar respostes a l'EADT, cursant un monogràfic d'escultura.  Això li va permetre conèixer amb certesa quins serien els seus passos posteriors o, si més no, cap a on volia que la conduïssin. Així doncs, en finalitzar el batxillerat artístic, es va endinsar en el grau superior d'Arquitectura Efímera, en aquest cas impartit en l'EADR. 

Els inicis sempre són pur dinamisme i emoció. Ganes d'aprendre i ganes d'emprendre. I això mateix és el que va experimentar la Noemí a l'EADR, decidint iniciar-se en el món professional com autònoma. La Lleteria era el nom de l'estudi que va aixecar, juntament amb vuit companys més de l'Escola  i des del qual es van impulsar diferents projectes. També va dur a terme diverses col·laboracions, com 'La Maleta Mexicana de Robert Capa' amb NAM Arquitectura, exposada al Museu Nacional d'Art de Catalunya. Els coneixements adquirits a l'EADR la van ajudar a poder emprendre el seu camí professional, el qual, anteriorment, ja havia traçat.

maleta-mexicana-mnac
'La Maleta Mexicana de Robert Capa' exposada al Museu Nacional d'Art de Catalunya | NAM Arquitectura

En un punt en el qual la seva carrera professional estava iniciada, però, encara no havia agafat la força que la Noemí desitjava,  va decidir continuar formant-se. L'EADT i el seu cicle de Gràfica Publicitària  van acompanyar —de nou— a la que avui en dia és tota una professional.  «Grandíssim equip de companys i professors» indica la Noemí. El programa educatiu i les col·laboracions professionals que ofereix, li van obrir les portes necessàries per participar en diversos concursos i guanyar nombrosos premis.  El Premi Liderpack 2014 Disseny Jove + Menció especial WorldStards Student Awards, convocat per la World Packaging Organisation, n'és un d'ells. 

noemi-martinez
Projecte guanyador del Premi Liderpack 2014 Disseny Jove + Menció especial WorldStards Student Awards | Noemí Martínez

 

El Projecte Final de Cicle, en el qual va realitzar la identitat per un dels seus projectes personals, CRU, li va obrir les portes al que avui dia és el seu present: Opisso Studio. Actualment, la Noemí Martínez forma part d'aquest estudi creatiu, referent de la comunicació i la publicitat amb ressò internacional. «La formació que he obtingut a les dues escoles m’ha permès  respondre a la situació laboral del moment, que ens demana com a professionals tenir la capacitat de ser polivalents i adaptar-nos als canvis constants», afirma.

opisso-projecte-emt
Projecte de l'EMT de Tarragona dut a terme per Noemí Martínez i l'equip d'Opisso Studio | Opisso Studio

 

L'èxit professional dels alumnes i exalumnes de les Escoles d'Art i Disseny és una realitat

El Premi Enjoia't Estudiants, el Premi Enjoia't de la Opinió i el Premi Alchimia de la Fira Joya 2017  són alguns dels que suma Elena Moreno, alumna del cicle de Joieria Artística de l'EADT. La jove artista ha aconseguit l'elevat reconeixement que li pertoca com a excel·lent professional, essent guardonada amb diversos premis i, a més, exposant el seu treball propi 'Sin digerir' a La Basílica Galeria de Barcelona.

elena-moreno
Elena Moreno ha sigut guardonada pels seus treballs de Joieria Artística de l'EADT | EADT

Una il·lustració inclosa en el diari argentí La Nación és la que ha fet guanyar a  Josep Serra, exalumne d'il·lustració a l'EADT de Tarragona  i, alhora, Publicista i Relacions Públiques, el guardó «Award of Excellence de la Society for News Design». 'Crisis in the music industry' és el nom del treball presentat per Serra, el qual fa al·lusió al retorn dels clàssics en la indústria de la música actual, com és el vinil, per exemple.

crisis-josep-serra
'Crisis in the music industry' és nom del treball que va fer guanyar un guadró a Josep Serra | EADT

És difícil trobar a algú que no conegui Girona en Temps de Flors. Fa escassos dos anys, els alumnes d'Arquitectura Efímera de l'EADR van dur a terme el projecte de construcció d'un niu obert, el qual acollia diversos elements florals i d'il·luminació.  Aquest va ser exposat durant les jornades, celebrades al mes de maig. Va resultar molt enriquidor, ja que,  sense haver finalitzat els seus estudis, van poder exposar una obra de creació pròpia, degustant així el món professional.

EADR-girona
El projecte dels alumnes de l'EADR va ser exposat a Girona durant les jornades | EADR

Alumnes com Eric Borràs, David Gonzàlez, Alícia Caboblanco, Dani Pena, Maria Lanau, Albert Asensio, Sara Porras, Ana Gómez Carracedo, entre molts altres, que s'han convertit ja en grans professionals, també gaudeixen de nombrosos premis que reconeixen la seva bona pràctica en el món de l'art i el disseny.

La seva oferta formativa compta amb una onzena de Cicles Formatius de Grau Superior

L'Escola d'Art i Disseny de la ciutat de Tarragona acull els cicles de Gràfica Interactiva, Animació, Gràfica Publicitària, Il·lustració, Fotografia, Arts aplicades al mur i Joieria artística. D'altra banda, l'Escola de Reus, ofereix els cicles d'Arquitectura Artística, Projectes i Direcció d'obres de decoració, Infografia i Videojocs i entorns virtuals. 

A l'EADT es poden estudiar moltes disciplines artístiques diferents. | Cedida

L'oferta educativa engloba sectors molt diversos de l'àmbit de les arts plàstiques i el disseny, oferint així un ampli ventall de possibilitats per a totes aquelles persones que vulguin formar-se en qualsevol d'aquestes especialitats.  Així doncs, el Camp de Tarragona presenta una elevada riquesa formativa,  atenent les necessitats actuals del mercat i del camp professional de l'art i disseny.