Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Consorci d'Aigües de Tarragona

Descobreix virtualment com es potabilitza l'aigua a l'ETAP de l'Ampolla

Les visites a la planta de tractament d’aigua potable de l’Ampolla es podran fer de manera virtual a partir del mes de gener de 2021

Durant tota la vida hem sentit que l'aigua és insípida i inodora, és a dir, que ni te gust ni fa olor. A molts us sorprendrà descobrir que això no és així ni de bon tros.

A causa de la Covid-19 el Consorci d'Aigües de Tarragona ha hagut de restringir les  visites presencials a l'Estació de Tractament d'Aigua Potable de l'Ampolla.

Per aquest motiu, l'equip del CAT es troba elaborant un nou model de visites virtuals que s'oferiran a partir del segon trimestre del curs escolar 2020-2021.

El CAT obrirà virtualment les portes perquè no et perdis cap detall i ho tenen tot pensat per a tu. Han actualitzat els materials de suport a la visita per fer-la més àgil, més visual i divertida. Durant la visita us acompanyaran i respondrem a totes les preguntes que sorgeixin.

Coneix virtualment com es potabilitza l'aigua

Aula experimental del CAT
La visita virtual a l'ETAP de l'Ampolla és totalment gratuïta | CAT

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) té un paper imprescindible en el cicle integral de l’aigua, ja que s’encarrega des de la captació de l’aigua del riu a través dels canals de les Comunitats de Regants de la Dreta i l’Esquerra de l’Ebre, passant per la  potabilització  a la planta de tractament de l’Ampolla fins a la distribució  en alta als seus consorciats. Un procés que permet que l’aigua potable  arribi a 63 ajuntaments, dels quals 11 ebrencs, que són els qui posteriorment s’encarreguen de la distribució a cada domicili i de la posterior depuració, així com també a 25 indústries de la província.

Per compartir tot això amb la ciutadania, el CAT porta molts anys organitzant visites guiades a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable de l’Ampolla. Donar a conèixer d’on prové l’aigua de l’aixeta, els processos de qualitat i potabilització pels quals passa o el cicle integral de l’aigua, així com la petjada hídrica i com ser més sostenibles, són alguns dels missatges que volem seguir transmetent a l’alumnat, ara en format virtual. «Al CAT no volem deixar de donar a conèixer la nostra tasca i la importància de la sostenibilitat de l’aigua, per això hem creat un nou model de visites adaptat als temps actuals que es podrà aprofitar quan es reprenguin les visites presencials a l’ETAP de l’Ampolla», detalla el director gerent del Consorci d’Aigües de Tarragona, Josep Xavier Pujol.

Laboratori del CAT
Ja pots descobrir virtualment com es potabilitza l'aigua a l'ETAP de l'Ampolla | CAT

Els centres educatius que ho desitgin ja poden concertar una cita a través de la pàgina web del Consorci d’Aigües de Tarragona. Les visites estan recomanades a partir de 4t de primària i ja es poden programar pel mes de gener. Les visites per secundària, Batxillerat i cicles formatius estaran disponibles a partir del mes de febrer.

A través d'aquesta  visita virtual, explicaran tot l'esforç que hi ha al darrere de l'aixeta, la part de l'aigua que no es veu. Coneixeràs d'on surt l'aigua que arriba a casa, com es controla la qualitat i com es tracta per fer-la potable.

Al Consorci d'Aigües de Tarragona es valora cada gota dels milers de milions de litres d'aigua que passen per les instal·lacions. Tenen un compromís amb la gestió responsable d'aquest recurs tan imprescindible en el dia a dia de les persones, i per això, et conviden a concertar una visita virtual  i col·laboris en la difusió de la seva importància. És important prendre consciència que l'aigua és un recurs limitat i entre tots hem de fer un consum responsable.

La visita és totalment gratuïta, així que no te la pots perdre. Anima't a conèixer l'Estació de Tractament d'Aigua Potable de l'Ampolla i t'adonaràs que el que raja de l'aixeta és molt més del que havies imaginat. Per dur a terme l'activitat, només has de posar-te en contacte amb el  CAT fent servir el formulari digital. Les visites tenen una durada de dues hores i estan dissenyades per grups de màxim 30 alumnes.