Fotograma d'Alcarràs de Carla Simón

S'estrena 'Alcarràs' a Ocine Tarragona amb la visita del productor de la pel·lícula

Alcarràs arriba a Ocine Tarragona aquest divendres, de la mà del seu productor, Tono Folguera

Hi ha pel·lícules que ja saps que t'agradaran abans de veure-les.

Si són de casa, en català i a més tens l'oportunitat que te n'expliquin els secrets, les anècdotes de rodatge i tot el que envolta el que es veu en pantalla, el plaer és ja màxim.

Alcarràs, la nova pel·lícula de Carla Simón, arriba aquesta setmana a la cartellera d'Ocine Les Gavarres i ho fa d'una forma molt especial.

Hi ha programat un passi de la pel·lícula, per aquest divendres 29 d'abril a les 20:30 al qual hi assistirà un dels productors d'Alcarràs, Tono Folguera.

Les entrades per aquesta sessió es poden comprar en aquest enllaç. A més de projectar la pel·lícula que ha guanyat l'Os d'Or de la Berlinale, serà al multi cinemes tarragoní un dels productors d'aquesta història que ha captivat a públic i a crítica per allà on ha passat.

Alcarràs, la pel·lícula de l'any

I és que després de triomfar a la Berlinale, d'emocionar al festival de Málaga o d'inaugurar aquesta mateixa setmana el D'A Film Festival de Barcelona, ja podem dir que estem davant d'una de les pel·lícules de l'any.

Carla Simón ens endinsa en l'univers de la família Solé. Després de vuitanta anys cultivant la mateixa terra, al cor de Lleida, es reuneixen per fer junts la seva darrera collita.

L'avi ha deixat de parlar, ningú sap ben bé els motius. Pot tenir-hi a veure amb que el propietari de la terra ha decidit vendre-la per instal·lar-hi plaques solars. Menys maldecaps i més rendibilitat que collint préssecs.

Història humana, d'arrelament a la terra, als sentiments, al passat, a una manera de viure el present i d'encara el futur que ha rebut immillorables crítiques arreu. A més, els actors i actrius del film no són professionals, amb la qual cosa es reforça el retrat de realitat d'aquest drama profundament senzill que arriba al cor sense grans artificis. 

Simón demostra un cop més la seva capacitat de connectar amb el més profund de l'essència humana des de la senzillesa d'una mirada, d'un paisatge, d'un silenci.

Una virtuosa de la càmera que ja va demostrar el seu talent amb Estiu 1993 i que ara es consolida com una de les cineastes catalanes més internacionals. 

Aquí teniu el tràiler de la pel·lícula:

Alcarràs es pot veure a Ocine Tarragona a partir d'aquest divendres en sessions a les 18:15 i a les 20:30. La sessió que no us podeu perdre si voleu conèixer més d'aprop tot el que envolta aquest univers màgic i captivador d'Alcarràs, és la d'aquest divendres dia 29 d'abril al vespre.

Tindreu ocasió de conèixer la pel·lícula des d'una visió privilegiada, la d'un dels responsables de que Alcarràs sigui una agradable realitat.