Cartell promocional d'Scream

Torna als cinemes la pel·lícula de terror que va marcar una generació

La cartellera va enfilant el mes de gener dosificant les novetats i amb la vista posada als Oscars

La tornada a la normalitat ve acompanyada de novetats cinematogràfiques que, com cada setmana, omplen d'il·lusió i d'expectatives els divendres.

Encarant la recta final de la temporada de festivals i premis cinematogràfics, la mirada està posada ja en els Oscar de Hollywood, que s'entregaran el 27 de març. Les nominacions es faran públiques el 8 de febrer.

Entre les pel·lícules preferides, hi ha històries que han passat per les sales de cinema i d'altres que s'han estrenat directament per plataforma. La convivència entre unes i altres va agafant forma, no exempta de tensions.

Així doncs, La casa Gucci,  Spencer, El último duelo, Dune o o West Side Story figuren entre les possibles millors pel·lícules. També El poder del perro, No mires arriba, La tragedia de Macbeth o The Tender Bar, tenen moltes possibiltats de ser-hi. Del que ens arribarà en les pròximes setmanes, figuren com a ben situades Belfast, Licorice Pizza, The Last Daughter o El método Williams.

De moment, aquesta setmana, ens quedem amb aquestes estrenes que podreu veure a Ocine Tarragona, a partir d'aquest divendres:

Scream

Ja fa 25 anys des que l'assassí de la careta de fantasma deformat clavava la primera ganivetada i captivava tot una generació d'espectadors que veien entre l'ensurt i la rialla aquella història d'assassinats en sèrie.

De la mà de Wes Craven, un mestre del terror, Neve Campbell, David Arquette y Courtney Cox, el trio protagonista es convertien en víctimes de Ghostface, que gaudia planificant assassinats amb misterioses trucades, jocs macabres i persecucions per dins les luxoses cases dels adolescents protagonistes. Tot regat amb moltes referències al cinema de terror i a les regles bàsiques i recurrents de les pel·lícules d'aquest gènere.

Tothom era sospitós i tothom podia ser víctima. I el conjunt fa funcionar fins al punt que es van fer tres pel·lícules més de la saga, a banda d'algunes paròdies surrealistes com Scary Movie.

Ara la cosa torna a posar-se sèria i torna Scream. No hi ha Wes Craven (va morir el 2015), però sí el guionista de la saga original i uns directors que han captat perfectament l'esperit de la primera pel·lícula. Un nou grup d'adolescents es veura assetjat per Ghostface, que també farà reviure el malson al trio protagonista de la història original. Més llenya al foc!

Buscando a la mágica Doremi

Pel·lícula d'anime sobre tres dones que aparentment no tenen res en comú: edats diferents, feines diferents i formes diferents de pensar. De petites, sí van ser seguidores de la sèrie La mágica do-re-mi

Per una sèrie de fets, el trio de dones es troba i recorre els espais de la sèrie que va marcar la seva infantesa. Descobriran que tenen més en comú del que es pensen i que el que les aprenents de bruixa que sortien a la sèrie, els va ensenyar els pot canviar la vida. 

Lunáticos

Pel·lícula d'animació per tota la família, de la qual també gaudiran els més petitets de la casa. Una història màgica sobre un viatge a la lluna. Peter ha d'anar-hi per rescatar la seva germana petita Anne. Ha estat segrestada mentre intentava ajudar a un escarabat amic seu.

Aquesta història d'aventures, amor fraternal i treball en equip endinsen l'espectador en un món màgic i visualment molt potent. Dura menys d'una hora i mitja i es tracta de cinema bonic i amable, pensat per al públic infantil.