imatge de la pel·lícula 'Sweat' amb la protaognista envoltada de gent i èxit

Sweat: la pel·lícula que destapa la cara oculta dels 'influencers' arriba a Ocine Les Gavarres

'Spiral Saw', una marató d''El Señor de Los Anillos', 'Poliamor para principiantes' i la reestrena d''El Viaje de Chihiro', altres plats forts d'aquest cap de setmana al cinema tarragoní

Segueixen arribant noves estrenes als cinemes de Tarragona.

A més de les pel·lícules que repassarem a continuació, teniu també diverses pel·lícules en versió original subtitulada, per gaudir del cinema en el seu idioma original - que sempre és millor - i teniu una experiència prou interessant pels que us heu quedat amb ganes de més Tolkien.

Diumenge 23 de maig, a partir de les 12 del migdia, comença una marató de més de nou hores de durada amb la projecció de la trilogia sencera d''El Señor de los Anillos'.

Les tres pel·lícules que durant aquestes últimes setmanes hem pogut recuperar a la sala de cinema restaurades i en 4K, tanquen la celebració del seu vintè aniversari amb un passi especial de la trilogia sencera en una autèntica marató de bon cinema fantàstic.

Les novetats d'aquest divendres 21 de maig  a Ocine Les Gavarres són:

Mia y Moi

Estrena a la direcció de Borja de la Vega amb aquest drama intimista d'aire polanskià, sobretot en la seva segona part.

La pel·lícula, que s'ha pogut veure al D'A Film Festival de Barcelona ens presenta dos germans, ell amb notables problemes psicològics, que es guareixen de la mort de la seva mare i d'altres ferides familiars passades en un mas en plena naturalesa.

Les seves respectives parelles entren en joc i el que era un espai de pau, de reflexió i de cura esdevé un escenari d'angoixa i de retorn a les pors i traumes del passat.

Cinema d'autor protagonitzat per Bruna Cusí, Ricardo Gómez i Eneko Sagardoy, d'aquell que val la pena seguir la pista de prop.

Pequeño país

Pel·lícula francesa escrita i dirigida per Eric Barbier, d'aquelles que tenen una mica de tot: històries humanes, retrat social i missatge moral.

Gabriel té deu anys i viu en una còmoda urbanització de persones expatriades a Burundi. És el seu 'petit país'. És un nen feliç, despreocupat i pendent de les seves aventures quotidianes i la seva infantesa 'normal'.

De sobte, l'any 1993 comença la guerra a Ruanda, el país veí, i la seva vida i la de la seva família es veuen seriosament amenaçades.

Poliamor para principiantes

Comèdia dirigida pel mestre Fernando Colomo que vol retratar les noves formes d'amor i de relacions sentimentals/sexuals entre les persones avui dia. 

Colomo, fidel al seu estil de fer comèdia - clàssic, però amb alta capacitat per retratar en cada moment les tendències socials- signa una divertida història sobre un noi romàntic, tradicional i aspirant a youtuber que s'enamora d'una doctora poliamorosa i amb una visió molt oberta de les relacions afectives.

Protagonitzen Quim Àvila, María Pedraza, Karra Elejalde i Toni Acosta.

Spiral Saw

Aquest retorn de la saga Saw, que va convertir-se en un mite del terror de la primera dècada del 2000 —com passa el temps, ja hem obert la tercera!— és prou curiós.

Chris Rock, fan de la saga, va suggerir al productor de la pel·lícula que el retorn de Jigsaw hauria de tenir més sentit de l'humor i el productor el va reptar a què escrigués ell el guió per donar-li aquest punt d'humor. I així va començar aquest reenfocament que ha cristal·litzat en 'Spiral: Saw'.

La novena pel·lícula de la saga, en la qual intervenen Chris Rock i Samuel L Jackson parteix de la història de dos policies que han d'investigar uns terribles assassinats que recorden als crims del passat, els quals tenien el segell de Jigsaw.

Caldrà veure si aquest nou intent de reviure la franquícia se'n surt tan bé com en les anteriors ocasions, on les morts recargolades i la tensió sanguinària i cruel eren la tònica general.

Sweat

Pel·lícula que ens arriba de Polònia i de Suècia i que dirigeix Magnus von Horn. Es tracta d'una interessantíssima mirada al fenomen de les 'influencers' per les quals sospiren milions d'adolescents a tot el món.

La història se centra en Sylvia, una noia amb més de 600.000 seguidors a les seves xarxes socials. És una celebritat envoltada de likes i popularitat.

La realitat, però és més complexa i a banda de reflectir la desesperant solitud de la protagonista quan s'apaga la càmera del telèfon, la pel·lícula se centra en la persona més enllà del personatge.

La gràcia d'aquesta història, molt recomanable per a adolescents i aspirants a 'influencer', és que és polièdrica, que exposa la realitat des de diferents punts de vista i que posa sobre la taula la falsa popularitat, la solitud, l'angoixa i el paper de la intimitat en la vida de les persones; però ho fa sense jutjar res, ni oferint respostes senzilles a problemes i perspectives complexes.

Recomanable, ben feta i necessària.

El viaje de Chihiro

Nou retorn a les sales de cinema d'aquells que fan especial il·lusió. Que les noves generacions puguin gaudir a la pantalla gran de pel·lícules que han marcat d'una manera o altra la història i l'evolució del cinema és magnífic i obre una nova via d'exhibició per a les sales que està molt bé seguir alimentant. Bravo!

El viaje de Chihiro és un dels tresors d'Studio Ghibli que Vértigo Films reestrena aquest 2021 amb motiu del vintè aniversari de la pel·lícula.

Pel·lícula considerada obra mestra de l'animació mundial i una de les millors pel·lícules del segle XXI. Narra la història de Chihiro, una nena que sense voler ha entrat en un món habitat per deus antics i éssers màgics. Yubaba, una fetillera malèvola és la reina d'aquest món i Haku, un enigmàtic ser, ajudarà Chihiro a sobreviure i a millorar aquest món fantàstic.