Imatge de Cruella amb Emma Stone i tres gossos en primer pla

'Cruella' de Disney, l'estrena destacada a Ocine Tarragona

A partir d'aquest divendres dia 28 de maig tornen les sessions de les deu de la nit a Ocine Les Gavarres.

Repassem tot seguit les estrenes que arriben aquest últim divendres de maig a la cartellera d'Ocine Les Gavarres; són les següents:


Cruella


Disney també vol jugar les seves cartes a l'hora de redibuixar els seus personatges més icònics, tal com s'ha fet amb els superherois de Marvel o DC. Ara li arriba el torn a Cruella de Vil, la dolentíssima antagonista de '101 Dálmatas'.


Emma Stone agafa el relleu de Glenn Close i ens explica els orígens del personatge i en com es va arribar a transformar en una dona tan perversa i egoista. L'origen de Cruella es remunta a Londres, als anys setanta. Estella és una aspirant a dissenyadora, víctima de la crueltat de la baronessa Von Hellman (Emma Thompson).

La resposta de la jove serà una metamorfosi fosca i ambiciosa que la convertirà en Cruella.


Pel·lícula de factura impecable (Disney se'ls gasta i això es nota en cada minut de metratge) i dirigida per Craig Gillespie (que va demostrar que sap retratar molt bé personatges femenins complexos com el 'Yo, Tonya'.

És una proposta molt interessant per passar una bona estona amb un guió prou intel·ligent i complex. No hi porteu els nens més petits, però, que no és per ells, la qualificació oficial de la pel·lícula és per majors de 12 anys.Despierta la furia


El director Guy Ritchie i Jason Statham tornen a unir forces en aquesta adrenalítica pel·lícula d'acció, trets i persecucions boges i accidentades.


Statham és el protagonista, un guàrdia de seguretat que s'incorpora a un equipo de vigilància de furgons blindats. En un assalt, sorprèn els seus companys amb habilitats pròpies d'un soldat professional i experimentat.

Aviat descobrirem que les seves intencions van més enllà de la feina i que està disposat a tot per aconseguir passar comptes amb uns fets del passat.


Guy Ritchie en estat pur. Si feu sessió doble amb la notable 'Nadie' que encara podeu veure a Ocine Tarragona, passareu una tarda a desenes de trets per minut.El año de la furia


El cinema polític sud-americà està esdevenint un gènere en si mateix i l'aposta internacional per explicar les grans revolucions i fets socials als països llatinoamericans en permet un creixement destacat.


Després de la tèbia 'El olvido que seremos' de Fernando Trueba i d'altres històries més interessants com 'Las niñas bien' o 'La noche de 12 años' per citar-ne només algunes, arriba ara 'El año de la furia', dirigida per Rafa Ruso i amb un planter interpretatiu molt remarcable amb Alberto Ammann, Daniel Grao, Maribel Verdú o Sara Sálamo.


Montevideo 1972. El país avança inexorablement cap a la dictadura. Dos guionistes d'un programa d'humor de televisió lluiten per mantenir la seva llibertat davant les pressions dels seus superiors.

En paral·lel un militar encarregat d'acabar amb les guerrilles troba consol en una prostituta que l'ajuda a canalitzar el seu malestar interior. Les històries d'uns i altres s'entrellaçaran en un drama d'acció història al qual se li pot donar una oportunitat.La abeja maya y el orbe dorado


Les nenes i nens més petits de la casa també tenen pel·lícula especialment estrenada per ells aquesta setmana. Es tracta d'una divertida aventura de l'Abeja Maya. Sí, la de sempre però actualitzada estèticament i argumentalment.


Junt amb el seu millor amic Willi, han de rescatar una princesa formiga i es veuen enmig d'una simpàtica batalla entre insectes que els portarà a móns desconeguts, posant a prova la seva amistat.


Deliciosa i divertida, dura només 80 minuts i és perfecta per anar introduint els més petits al fantàstic món del cinema.Maldita jungla


Catherine Deneuve compagina les 'grans' pel·lícules amb històries més fluixes i que li reporten bons ingressos sense gaires maldecaps. Estaríem amb 'Maldita jungla' davant d'una d'aquestes comèdies franceses que busca entretenir, sense més pretensions. 

Deneuve és la mare d'Eliott, un jove antropòleg que viatja a Guaiana a la recerca dels Otopis, una tribu oculta.


Quan no torna de l'expedició, la mare i un grup de soldats organitzen la recerca d'Eliott, que ha passat a formar part d'una mena de banda de gàngsters de la jungla.
Divertida i ben feta, sense més.Uno de nosotros


Drama familiar durant la primera part del metratge, pel·lícula d'acció i d'intriga a partir de la segona meitat, aquesta història està protagonitzada per uns correctíssims i experimentats Kevin Costner i Diane Lane.


Són dos avis que, després de la mort del seu fill, viatgen fins a Dakota per recuperar el seu nét, atrapat per una perillosa família encapçalada per Blanche Weboy, matriarca d'un clan que viu al marge de la societat.

Una lluita al més pur estil americà amb la unió familiar com a marc conceptual.