Fotograma de 'Nuevo orden' amb un carrer ple d'escombraries

'Nuevo orden', 'Entre nosotras' i 14 días, 12 noches', tres grans estrenes a Ocine Tarragona

Les productores i distribuïdores independents mantenen la seva aposta per estrenar setmana rere setmana les seves novetats al cinema. Aquest divendres n'arriben tres que bé podrien guanyar un Oscar

Mentre les grans plataformes d'streaming es barallen sense treva per acaparar les principals categories dels Oscar amb pel·lícules tan mediàtiques com mediòcres - 'Mank' i 'El juicio de los 7 de Chicago' en serien els dos principals exemples – 2020 i 2021 ha posat en relleu la importància vital de companyies, productores i distribuïdores independents en el panorama cinematogràfic.


Mentre els grans estudis han aprofitat la situació per posar la indústria al límit sense cap mena de mirament, les companyies independents han demostrat el seu compromís ferm i inequívoc amb les sales de cinema com a lloc natural i privilegiat d'exhibició de les pel·lícules.


I ho fan mantenint la seva aposta per seguir estrenant, setmana a setmana, a les sales de cinema. Això els permet fer-se un lloc d'honor – que altres anys no havien pogut tenir amb tanta Major acaparant la cartellera – entre els millors títols que hem pogut veure aquest 2021 (no només a les sales, també a les plataformes).


Aquest divendres 19 de febrer, arriben a Ocine Tarragona tres bons exemples d'aquest cinema europeu o internacional que potser en altres ocasions, no haguéssim tingut oportunitat de veure.

Descobriu-lo i gaudiu-ne que el cinema és un lloc totalment segur i que les pel·lícules que veureu a Ocine Les Gavarres aquests dies, també són d'Oscar.


14 días, 12 noches

Pel·lícula canadenca sobre la maternitat articulada en la història de dues mares, la biològica i l'adoptiva, d'una mateixa filla.


L'any 1990 una jove vietnamita té una filla que ha de donar en adopció. L'adopta una parella canadenca. Anys després, la mare adoptiva torna a l'orfenat per comunicar la mort de la filla i a partir d'aquí comença un viatge per buscar la mare biològica i donar-li la trista notícia.


Es tracta d'un viatge real i emocional de dues dones unides per una filla i de com els paisatges de Vietnam i el temps invertit en retrobar-se els canvia les vides. Canadà ha seleccionat aquesta pel·lícula per optar a l'Oscar – tot i que finalment no ha estat entre les preseleccionades -.Nuevo orden

Una de les moltes virtuts del cinema és la de reflectir la realitat des de la narrativa de ficció i passada per l'òptica de la càmera.


Aquests pròxims anys, veurem moltes pel·lícules amb vocació de certa anàlisi del moment transcendent i de canvi que estem vivint i en com tot el que està passant – no només la pandèmia- fa evolucionar el món – no necessàriament cap a un lloc millor –.


Aviat arribarà 'Inmune' però de moment, aquesta setmana, podeu veure als cinemes una interessantíssima pel·lícula mexicana que es presenta com el 'Paràsits' d'enguany.


Es diu 'Nuevo Orden' i al marge de l'incòmode regust que deixa després de veure-la realment fa reflexionar sobre com de prop del col·lapse és el model actual. Les opcions de futur, després de la catarsi que posa d'exemple la pel·lícula, és aterridor, però cada cop costa menys imaginar-lo.


Molta atenció als primers tres quarts d'hora de pel·lícula i a l'asèptica ambigüitat ideològica i moral de la pel·lícula. Els espectadors més crítics i els que gaudeixen amb les històries caòtiques i al límit, s'ho passaran molt bé.Entre nosotras

Pel·lícula seleccionada per França per competir a l'Oscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa (i de moment, segueix a la cursa).


Es tracta de l'òpera prima de l'italià Filippo Meneghetti i és la història de dues dones madures, que són parella des de fa vint anys, però que porten la seva relació en secret, vivint en dos pisos diferents del mateix replà d'escala.


Una d'elles és incapaç d'explicar als seus fills aquest secret i quan un accident trastoqui la normalitat de la parella, la relació passarà a una nova fase.


Obra molt ben rodada, amb molts matisos i magníficament interpretada per Martine Chevallier i Barbara Sukowa. Drama intens, amb algunes seqüències pròximes al thriller o fins i tot al terror i amb moments de pura emoció que suposa un dels debuts més prometedors dels darrers anys.


No us la perdeu si us han agradat les recents , 'El padre', 'Hope' o 'Regreso a Hobe Gap'.