imatge de la pel·lícula bajo el cielo de paris amb els dos protagonistes asseguts de costat

Les estrenes de cinema, el complement perfecte dels llibres per aquesta Diada de Sant Jordi

Aquest divendres és Sant Jordi. A més del llibre i la rosa, també podeu aprofitar per gaudir del millor cinema a Ocine Les Gavarres; arriben novetats i tornen les versions originals

Un dels diversos impediments que provoca el confinament comarcal - i en aquest cas, completament absurd i injustificat, com en tants d'altres casos - és el fet que només les persones que viuen al Tarragonès poden anar 'oficialment' a Ocine Les Gavarres.


S'ha repetit fins a no poder més, però és de justícia tornar a recordar a les autoritats competents que no s'ha detectat ni un sol cas de covid en un cinema o en un teatre. Se segueixen les mesures rigorosament: distància, mascareta, desinfecció i limitació d'aforament i és la mostra que quan les coses es fan bé, el risc és pràcticament nul.


És del tot surrealista que una persona que viu a Reus pugui anar a Cambrils un dissabte a la tarda, quan allò sembla La Rambla de Barcelona un dia de Sant Jordi, i no pugui anar a Les Gavarres a veure una pel·lícula en un recinte totalment ordenat i on es mantenen sempre les distàncies, els aforaments i la higiene de forma escrupolosa.


Sembla que la llum ja es veu, tènue, al capdamunt del túnel. El problema és que aquesta llum només l'acabaran veient amb més intensitat els que hagin sigut capaços de resistir després de tants mesos de restriccions, prohibicions i ofec econòmic.


Confiem que els cinemes hi arribin. No tots - alguns ja han hagut d'abaixar la persiana definitivament - però sí almenys els que venien més preparats i amb les inversions corresponents fetes d'abans de la pandèmia.

Tornen les versions originals i l'anime en català

Malgrat els confinaments, la màgia del cinema no s'atura i a partir d'aquesta Diada de Sant Jordi tornen les sessions en versió original a Ocine Les Gavarres, que s'havien vist obligades a desaparèixer a causa de la pandèmia i de la inestabilitat de la cartellera cinematogràfica.

A partir d'aquest divendres teniu les següents pel·lícules també en versió original subtitulada perque podeu gaudir del cinema tal com és:

- Guardianes de la Noche

- Nomadland

- Una joven prometedora

- El padre

A banda de les sessions en versió original, també podeu aprofitar aquesta Diada de Sant Jordi i durant el cap de setmana per gaudir del millor cinema anime en català. Hi ha programades les versions en català de Detectiu Conan: La bala escarlata i dels Guardians de la Nit i podeu comprar les vostres entrades des de la web d'Ocine Tarragona. 

Les estrenes d'aquest divendres són: 


Bajo las estrellas de París


Pel·lícula que encongeix el cor gràcies a tres elements, essencialment: la història que ens explica - la d'una sense sostre que malviu als carrers de París i que troba un nen burkinès que se li apropa perquè no troba a la seva mare -, les interpretacions, principalment la de Catherine Frot que transmet molt bé el dolor i la desesperança del personatge que interpreta, i la seva inspiració en la realitat, la que aborda el documental del mateix director 'En el borde del mundo' i que parla de les persones sense llar.


Sería un 'Adú' als carrers de París però focalitzant més en la part emocional del drama.Mamá María


Isabelle Huppert ha iniciat una segona etapa en la seva carrera on el denominador comú és el risc i la sorpresa.

Paul Verhoeven (Elle), Michael Haneke (La pianista) o Claude Chabrol (La ceremonia) l'han convertit en digna intèrpret de personatges foscos i ambigus, però ara, de la mà de Jean Paul Salomé navega entre el thriller i la comèdia negra a 'Mamá María'


Interpreta a Patience, una traductora d'àrab que transcriu les escoltes policials mentre cuida a la seva mare i a les seves filles.

Un dia, coincidint amb una operació de narcotràfic a gran escala, decideix canviar de bàndol i passar a vendre ella el material que persegueix la policia.


Estem davant el vessant més còmic d'HuppertPenínsula


Després de l'èxit de 'Train to Busan' d'ara fa uns anys, Yeon Sang-ho agafa aquella aterridora i frenètica història de zombis per avançar un pas més amb aquesta 'Península'.

Acció sense límits, persecucions espectaculars tipus 'Fast and Furious' i els zombis desbocats com a teló de fons ens ressituen l'escenari d'aquest producte d'entreteniment sense descans que ens arriba de Corea del Sud i on el terror és adrenalític i en múltiples capes.


Quatre anys després de l'epidèmia zombi, el soldat Jung-Seok ha de tornar a Corea, que segueix plena de monstres. Allà descobreix que encara hi ha persones sanes a les quals pot donar una segona oportunitat, al mateix temps que haurà de lluitar contra els zombis per un preuat botí.Guardianes de la noche


No ens movem de l'univers nipó perquè també arriba a Ocine Les Gavarres una pel·lícula perfecta pels seguidors del gènere en general i d'una saga en còmic i en format sèrie titulada Demon Slayer.


A Guardianes de la noche, adaptació cinematogràfica de la saga, Tanjiro i els seus companys han completat ja l'entrenament a la Mansió de la Papallona i estan preparats per seguir caçant dimonis. La seva missió els portarà al Tren de l'Infinit, on més de 40 persones han desaparegut en molt poc temps.

El tren és la porta d'entrada a un parany estès per Enmu, Dimoni del Somni i una de les 12 llunes demoníaques (els dimonis controlats per Muzan Kibutsuji).


Si sabeu de què parlem, ja hauríeu de tenir les vostres entrades reservades en línia. En cas que no, no patiu, hi ha moltes i notables pel·lícules a la cartellera d'Ocine.