Fotograma de la pel·lícula 'Woman' amb vuit cares de dones que apareixen al documental

‘Woman’, 'Y llovieron pájaros' i ‘Los propietarios’, estrenes destacades a Ocine Tarragona

La cartellera resisteix, una setmana més, pendent de l'evolució de la pandèmia i de la reactivació del calendari de grans estrenes. També arriba a Tarragona la interessantíssima 'Y llovieron pájaros'.

Repassem tot seguit les estrenes de cinema que podreu veure a partir d'aquest divendres 5 de març a Ocine Tarragona, a Les Gavarres:

'Y llovieron pájaros'

Arriba per fi als cinemes aquesta pel·lícula que s'havia d'estrenar inicialment tot just ara fa un any i que el confinament va deixar a l'aire. Es tracta d'un drama atípic i lliure, signat per Louise Archambault i que ens arriba del Canadà.

És la història de tres ancians que han escollit retirar-se del món i viure als boscos de Canadà, pràcticament apartats de la civilització. Un amenaçant incendi s'estén per la regió i coincideix amb l'arribada al seu amagatall d'una jove fotògrafa i d'una altra anciana que capgirarà el plantejament de les seves vides i en remourà el passat.

Tot molt ben descrit, amb uns paisatges meravellosos i amb uns diàlegs serens però poderosos. Es tracta d'una pel·lícula excepcional, per assaborir-la i deixar-se endur per la seva bellesa i profunditat.


Woman

Els mateixos creadors d'aquest documental amb veu de dona el defineixen com un mural de la condició femenina al món. Vol reflectir la veu de 2000 dones de 50 països diferents que parlen sobre aspectes de la dona al món actual com la femineïtat, la maternitat, la vida, la discriminació per raó de gènere o l'empoderament femení.


Es tracta d'un documental estilísticament molt cuidat i que transcorre massa pels territoris comuns i pamfletaris del discurs feminista imperant en la societat actual.


Sense treure-li el mèrit que té, acaba esdevenint més aviat un videoclip amb ganes d'agradar i amb vocació motivacional, que un veritable document amb capacitat d'anàlisi real.Los propietarios

Hi ha pel·lícules que semblen una cosa i en són una altra. Los propietarios és una bogeria divertida i terrorífica a parts semblants. Un grup de joves planeja un assalt a l'habitatge d'una parella d'avis que es troba acorralada pels assaltants quan arriba a la seva mansió.

El que semblava una operació fàcil, ràpida i sense riscos s'acaba convertint en un malson pels assaltants, ja que els propietaris de la casa no són el que semblaven.


Sèrie B fidel al gènere de terror que es riu una mica de si mateix i que agradarà als amants del gènere sense gaires pretensions i indignarà a qui busqui alguna cosa més.