Pepe Viyuela i José Mota en una imatge de García y García

'García y García' i 5 pel·lícules més, novetats de la setmana a Ocine

Hi ha caps de setmana que haurien de tenir més dies per tenir temps de veure les bones pel·lícules que s'estrenen. Aquest divendres 27 d'agost, n'arriben almenys quatre d'imperdibles

Tanquem el mes d'agost amb el darrer divendres d'estrenes cinematogràfiques del mes. 

Encara queden unes setmanes de calor fins a la tornada a l'escola i de la tardor i el cinema fa balanç de la temporada d'estiu. La percepció és moderadament optimista pel fet que la gent ha anat tornant al cinema malgrat el reguitzell de restriccions de la cinquena onada.

La idea cada cop més generalitzada de què els cinemes són un lloc segur per fi s'ha instal·lat amb força. L'únic punt més dèbil de l'equació - sense comptar que encara estem en pandèmia, clar- és el paper de les 'majors'.

Si bé les sales que han resistit l'embat del coronavirus han reobert ja totes, les productores (Disney principalment) segueixen fent experiments amb les seves pel·lícules. De moment no els està sortint gaire bé la jugada d'estrenar en paral·lel a cinemes i plataformes o només a plataforma. Però ho continuen intentant per testar cap on tira el mercat.

Sembla que cinema i plataformes estan obligats a conviure, però ningú discuteix que una bona pel·lícula estrenada al cinema fa més bons números, en general. Les plataformes no tenen bones estratègies a l'hora d'estrenar pel·lícules i un cop estrenades, tampoc les saben potenciar gaire .

Massa oferta, certa confusió en les cerques i els resultats i poca fidelitat del públic fan la resta. Sense parlar de les condicions on es veu una pel·lícula (televisió domèstica, tauleta o telèfon).

Al cinema una estrena és UNA ESTRENA. A plataformes, massa sovint, una pel·lícula més, que queda eclipsada per l'algoritme al cap de pocs dies.

Dit això i amb l'esperança que la tendència positiva dels cinemes d'aquest estiu es refermi a la tardor, repassem les novetats:

Candyman

Remake de la pel·lícula de 1992 amb el mateix títol. Llavors no va triomfar massa, a veure què passa ara...

Aquesta vegada s'hi han gastat més diners i sembla que hi han posat ganes. Produeix Jordan Peele ('Nosotros' o 'Déjame Salir') i a banda dels temes racials que sempre inclou en els seus arguments, promet molta por.

La vida d'un barri residencial s'ha vist sempre enfosquida per la llegenda d'un assassí amb un ganxo a la mà. Apareix fàcilment si es repeteix el seu nom cinc vegades davant un mirall.

Un artista visual i la seva parella tornen al barri on ningú recorda gaire aquesta llegenda. Ell sí i ben aviat veurà que és més real del que pensava.

Terror i ensurts a dojo.

García y García

Santiago Segura ha agafat la fama indiscutible de ser el nou rei de la comèdia espanyola als cinemes. I mèrits no n'hi falten. Així i tot, hi ha un altre actor que quan s'endinsa al cinema, també obté bons resultats gràcies al seu enginy i gràcia.

És José Mota, que protagonitza aquesta història juntament amb Pepe Viyuela i sota la batuta d'ana Murugarren. Són dos Javier García (es diuen igual) als quals confonen dins una companyia aèria sense gaire futur.

Al mecànic d'avions li encarreguen l'estratègia internacional de l'empresa. A l'executiu, que arregli avions. Fins que es descobreixen la confusió i s'empesquen com sortir-ne.

¿Què pot sortir malament?

Perfecta per passar una estona entretinguda i riure de valent.

Ice Road

Aquesta setmana és d'aquelles en què hauríem de passar-nos tot el cap de setmana al cinema.

Jonathan Hensiegh dirigeix aquesta pel·lícula d'acció protagonitzada per Liam Neeson i Benjamin Walker. Un terrible accident deixa atrapats nombrosos miners en una mina de diamants, en un remot extrem del Canadà.

La seva supervivència depèn d'un conductor de camions (Neeson) que haurà de travessar un país cobert de neu. La carrera contrarellotge no serà gens fàcil.

La Patrulla Canina

No es pot tornar a l'escola sense veure La Patrulla Canina als cinemes. Una bona manera d'acomiadar l'estiu dels més petits de la casa, acompanyats d'aquests simpàtics gossets.

Chase, Marshall, Skye i la resta d'aventurers cadells hauran d'evitar que en Humdinger faci més desastres a Ciutat Aventura. La gosseta Liberty els ajudarà i també els seus vehicles i artefactes.

Un clàssic modern dels dibuixos animats (els pares amb nens i nenes petits, saben de què parlo).

Reminiscencia

Pel·lícula que no hauria de passar desapercebuda entre tanta estrena. Es tracta d'un thriller dramàtic protagonitzat per Hugh Jackman i Rebecca Ferguson, que dirigeix Lisa Joy.

Nick Bannister (Jackman) és un investigador privat que pot portar els seus clients al passat, als seus records. Allà hi poden viure i fugir del present i del futur, negres i sense perspectives. 

Una de les seves clientes desapareix misteriosament i llavors és ell el que vol submergir-se al passat per conèixer què pot haver passat. A banda de descobrir fets pertorbadors sobre la noia, s'adona que l'addicció als records, pot ser també molt perillosa.

La trama d'aquesta història és prou interessant per a donar-li una oportunitat. I Hugh Jackman acostuma a escollir bé els projectes així que fa bona pinta.

Siempre contigo

Pel·lícula coproduïda entre Israel i Itàlia que estovarà els cors més granítics gràcies a una història molt humana i positiva. Aharon ha dedicat tota la seva vida al seu fill, Uri. 

El noi és autista i podria anar a un centre especialitzat on l'ajudessin a ser més autònom. De camí cap al centre, pare i fill s'escapen i es llencen a un viatge, conscients que Uri no està preparat per separar-se del pare.

Aquest viatge sense destí clar és un viatge vital que demostra que potser és el pare, que no està preparat per viure sense el jove.

Drama humà amb tocs de comèdia, molt ben interpretat i fet amb molta tendresa.