Clint Eastwood en una escena de Cry Macho

'Maixabel', 'Cry Macho' i 'No respires 2': no us perdeu les estrenes d'Ocine

Des de dilluns 27 al dijous 30 de setembre, les entrades per a Ocine Tarragona costen només 3,50 €

Arriba el moment de repassar les estrenes cinematogràfiques d’aquest divendres 24 de setembre a les sales de cinema d’Ocine Tarragona.

Abans, demà dijous, arribarà a partir de les vuit del vespre un esdeveniment musical d’aquells que converteixen el cinema en una gran sal de concerts. Es tracta d’’Oasis Knebworth 1996’.

Fou el 10 i 11 d’agost d’aquell any quan els fans de la banda dels germans Gallagher van poder assistir a dos concerts multitudinaris d’una banda que va marcar una època.

Material inèdit i exclusiu d’aquells dos dies, entrevistes a la banda i l’emoció dels fans. Tot això es pot veure en aquest documental musical, retrat generacional i tribut a una de les bandes més importants dels últims 25 anys.

Comencem el repàs a les estrenes per la nova i esperada pel·lícula de Clint Eastwood. Recordar-vos que des del dilluns 27 fins al dijous 30 de setembre, les entrades pel cinema costen només 3,50€.

Cry Macho

Els fans de Clint Eastwood resem perquè cada nova pel·lícula del director, no sigui l'última. Als seus 91 anys torna a posar-se davant i darrere la càmera en una d’aquestes històries humanes que només ell sap explicar tan bé.

Una exestrella del rodeo vol complir la paraula donada a un amic seu. Viatja fins a Nou Mèxic per allunyar un noi immigrant de la seva mare alcohòlica i portar-lo amb el seu pare. 

La vida del protagonista, que ja no espera res de ningú, es veu enterbolida per la història d’aquest jove i de les seves penoses circumstàncies. Un cop més, Eastwood torna a retratar  la grandesa i la misèria humana en un drama sòlid, clàssic i contingut. Bon cinema.

Maixabel

Exercici interpretatiu d'alt nivell el que ens presenta Icíar Bollaín amb la seva nova pel·lícula. Protagonitzada per Blanca Portillo i Luís Tosar, la pel·lícula es fixa en Maixabel, la vídua de Juan María Jáuregui (víctima d'ETA l'any 2000).

Ella va accedir a parlar, anys després amb els assassins del seu marit, demostrant una capacitat d'empatia admirables i en el fons, l'essència del perdó.

És una pel·lícula difícil, que busca retratar totes les parts implicades des del dolor i més tenint en compte que la protagonista real encara és viva.

Blanca Portillo assegura que la pel·lícula l'ha canviat a ella com a persona i que és un exercici de dignitat brutal. Una història sobre les segones oportunitats portada al límit. 

Molt probablemente sigui un dels plats forts dels pròxims Goya.

No Respires 2

No respires va sorprendre molt quan es va estrenar. Semblava una altra pel·lícula de terror sense més, però en realitat era una història que enganxava i et mantenía en tensió intel·ligent tota l'estona. I a més entretinguda i ben feta.

Va triomfar tant per la crítica com a taquilla. Arriba la segona part on el protagonista cec (Stephen Lang, el dolent d'Avatar i d'Avatar 2) ha de protegir dels delinqüents casa seva i una nena que té al seu càrrec.

Ara ja no hi ha l'efecte sorpresa que tant va servir a l'èxit inicial. Torna a ser una bona pel·lícula on l'heroi és pitjor que els dolents, però ja sabem què anem a veure. Dirigeix de nou l'uruguaià Fede Álvarez.

Respect

Pel·lícula que narra la història de la mítica Aretha Frankin protagonitzada per Jennifer Hudson. De fet, fou la mateixa Aretha qui la va escollir personalment per interpretar el paper abans de morir. 

La pel·lícula explora les decisions que no va prendre i que finalment va haver d'adoptar per convertir-se en el mite que és avui dia. Respect també indaga en la lluita de Franklin pels drets civils, la cultura i el feminisme. 

Aquí no trobarem massa referències a l'alcoholisme de Franklin, a la depressió i al fet que va se mare als 13 i als 15 anys (presumptament, víctima d'abusos). Aquí, l'objectiu és reforçar el mite i descobrir com Aretha va acabar trobant el seu rumb i la seva pròpia veu.