Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss a Matrix Resurrections

Matrix Resurrections: l'esperada continuació de la saga que va canviar la ciència-ficció

A punt de tancar 2021, arriben les pel·lícules que volen convertir-se en les reines de la cartellera aquestes festes de Nadal.

Espectacular final d'any als cinemes. En aquests moments i després de l'esprint final que està aconseguint Spiderman: no way home, aquesta setmana tres pel·lícules ho acaben de rematar. 

Aquestes festes de Nadal que ja són aquí tenen un claríssim protagonista: el cinema, en lletres majúscules i sense excepcions. Aneu a Ocine i deixeu-vos endur per la gran quantitat de bones pel·lícules que hi trobareu aquests dies. Amb mascareta i amb aforament limitats, però amb la seguretat total que sempre han donat els cinemes vers la pandèmia de coronavirus. 

El cinema és un lloc totalment segur per anar en família i deixar-se endur per la màgia i l'entreteniment. Així que no ho dubteu i viviu un Nadal de cinema amb una trentena de pel·lícules a la vostra disposició a Les Gavarres

Aquesta setmana n'arriben de noves... i quines novetats! Comencem.

West Side Story

D'acord, la dirigeix Steven Spielberg i això és un 'pareu màquines' en tota regla. Però la pregunta inicial és: calia tornar a fer una versió de West Side Story

És cert que la crítica diu que és una versió molt bona on Spielberg demostra un cop més que és el millor director del món, atrevint-se aquí amb un clàssic dels musicals.

La història de Leonard Bernstein, Stephen Sondheim i Arthur Laurents torna a la pantalla gran per Nadal. Es tracta d'un dels musicals més icònics de la història i només algú com Spielberg podia atrevir-se a tocar-lo sense una allau de crítiques darrere. 

Com que toca temes universals, la pel·lícula segueix ben viva avui dia. La història d'amor dels protagonistes, la lluita entre bandes en una Nova York colorista i espectacular... Un musical en majúscules que agradarà els nostàlgics de la pel·lícula original i les noves generacions d'espectadors. 156 minuts de pur espectacle. 

Matrix Resurrections

Amb Matrix passa una mica el mateix que amb West Side Story. Cal continuar una trilogia gairebé perfecta? La directora de Matrix 1,2 i 3 creu que sí i ha decidit explicar-nos com continua la història de la primera pel·lícula de Matrix.

Amb Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss repetint protagonisme, s'ha jugat al misteri fins al final, sense descobrir massa detalls de l'argument. Sabem que es tornen a creuar dos mons paral·lels, el real i el que no ho és i que Neo és un dels nexes d'unió entre ells. El personatge encarnat per Reeves segueix turmentat per la realitat i haurà de tornar a enfrontar-se amb els orígens.

Els efectes, coreografies, atacs i lluites tornen a ser espectaculars i la sensació és de no haver-los vist mai abans.

No sabem si aquesta nova Matrix tornarà a revolucionar el cinema com va fer la primera part, fa ja més de vint anys. El que sí que està clar és que les expectatives són altíssimes. S'ha de veure.

Canta 2

Si una pel·lícula funciona, repeteix-la fins que el públic vulgui. 

Aquesta premisa ha marcat el calendari d'estrenes dels últims anys en més de la meitat de noves produccions cinematogràfiques. Noves produccions, però que en realitat són segones, terceres o quartes parts d'històries d'èxit.

¡Canta! és una història bonica, ben fet i amb el valor afegit de comptar amb una banda sonora potent i coneguda pel públic. Ara arriba la seqüela d'aquella pel·lícula d'animals que posen tota la seva energia en cantar i en dur a terme un espectacle on hi ha molt més que música. També hi ha amistat, compromís, esforç i treball en equip.

Ara hi trobareu cançons de Bono, Pharrel Williams o Halsey. I el doblatge al castellà va a càrrec de Luis Tosar, Concha Velasco, Rigoberta Bandini o Ana Milán. La podeu veure també en català.

Silent Night

Comèdia nadalenca, però negra. I anglesa, així que ho té tot. Assistim a un sopar de Nadal d'un grup d'amics amb les seves famílies en una casa rural anglesa.

El planeta s'enfronta a l'apocalipsi i aquella sembla que serà l'última nit del món. Tothom vol celebrar la nit de Nadal amb normalitat i alegria, però la veritat entre ells anirà sorgint i el que en principi era idíl·lic pot acabar molt malament.

La pel·lícula es va poder veure a Sitges i ara arriba a les pantalles per aquells espectadors que no tinguin l'esperit nadalenc gaire desenvolupat.

París Distrito 13

Jacques Audiard (Los hermanos Sisters) és un director francès que està a prop dels 70 anys i que vol explorar la vida amorosa de la generació 'millenial'. En una pel·lícula intimista, rodada en blanc i negre i amb el protagonisme col·lectiu d'un grup de joves pròxim a la trentena, Audiard fa un particular retrat generacional. El situa a mig camí entre l'esperança i el pessimisme en una generació desconcertada i sense referents gaire sòlids.

Un altre element que li dona a la història el toc poètic i underground que us pot sorprendre és que es tracta de l'adaptació d'una novel·la gràfica.