Públic al hall d'Ocine Les Gavarres

CINEMA: Ocine Gavarres reobre portes aquest divendres amb moltes novetats a la cartellera

Després de quatre setmanes sense poder obrir, Ocine Gavarres torna a oferir la millor cartellera de pel·lícules d'estrena a Tarragona

Per fi!

Aquest divendres dia 27 de novembre reobre Ocine Les Gavarres després de tres setmanes de tancament obligatori per les noves restriccions imposades pel Govern de la Generalitat.


Si bé la segona onada de contagis ha arribat amb força a Catalunya no és menys cert que algunes de les mesures adoptades són clarament injustes, atenint-nos a les xifres i als fets previs al 30 d'octubre.¿Quants contagis s'havien produït en un cinema o un teatre? ¿Hi ha constància d'alguna sala de cinema o platea teatral que no mantingués les distàncies de seguretat? ¿O que no apliqués estrictíssimes mesures d'higiene, desinfecció i control per evitar els contagis? No, que jo sàpiga.


Davant d'aquestes quatre setmanes de sequera cinematogràfica, la reobertura d'aquest divendres de les sales de cinema de Tarragona són una magnífica notícia. Però millor notícia hauria estat encara aplicar unes mesures més justes i realment 'quirúrgiques' que no haguessin comportat aquest nou tancament de tants espais culturals d'aquest país.


La indústria cinematogràfica està en un moment altament delicat; pel coronavirus, naturalment. Però també per la confusió que estan provocant les majors (les grans productores de cinema, Paramount, Universal, Warner, Disney...) posposant innecessàriament les dates d'algunes estrenes i festejant al mateix temps amb les plataformes amb l'excusa de la pandèmia i els confinaments.


Davant d'això i quan els primers experiments seriosos de fer passar per caixa el públic via plataforma ja han fracassat (Mulan a Disney + n'és un clar exemple) es comença a veure que no hi ha televisió domèstica, tauleta o smartphone capaç de substituir l'espectacle que ofereix el pati de butaques i la pantalla gran - ni les crispetes tenen el mateix gust a casa que al cinema!- .


Segurament, tot i això, el futur passa per una convivència que s'anirà construint a poc a poc entre tots els agents implicats en la producció, distribució i exhibició cinematogràfica.Ja ha passat anteriorment amb l'aparició de la televisió en blanc i negre, de la televisió en color, amb el VHS, amb el DVD o amb la pirateria: el cinema sempre ha sobreviscut a les crisis de competència i ho ha fet reforçant i consolidant el seu lloc d'honor a l'Olimp de l'art.Mentre l'horitzó no s'aclareixi una mica, el que ens queda ara per ara és celebrar la reobertura dels cinemes i gaudir de nou amb la família, amb amics o en solitari del plaer de tornar al cinema. Malgrat el toc de queda i amb les mesures que calguin, però arriba el moment de tornar-ne a gaudir de valent. I encreuant els dits perquè no torni a prendre's la nefasta decisió de tancar les sales, tot i haver-se demostrat que són totalment segures i que compleixen amb totes les mesures de seguretat i d'higiene.També avui, més que mai, llarguíssima vida al cinema!

Set estrenes a Ocine Les Gavarres per celebrar la reoberturaEntre les pel·lícules que a partir d'aquest divendres dia 27 podreu veure a Ocine Les Gavarres, n'hi ha quatre que estaven previstes pel dia 30 d'octubre, però que no hem tingut ocasió de veure: 'Las brujas (de Roald Dahl', 'Emma', 'Jóvenes y brujas' i 'Sentimental'. Aquí teniu tota la informació d'aquestes quatre recomanables històries que podreu veure, ara sí, al cinema.A més d'aquestes, també trobem les següents novetats:


'Ni de coña'

imatge de la pel·lícula 'Ni de coña' protagonitzada per Jordi Sánchez
Ni de coña | Cedida


Comedia esbojarrada sobre les teràpies de parella dirigida pel director i guionista colombià Fernando Ayllón. Una sèrie de parelles en crisi viatgen fins a un ressort del Carib especialitzat a fer ressorgir 'la flama de l'amor'. L'encreuament entre els personatges provocarà situacions molt divertides que faran les delícies dels que vulguin passar una bona estona, entretinguda i entre rialles. Protagonitzen Jordi Sánchez, Goyo Jiménez, J.J. Vaquero, Nathalie Seseña o Carolina Noriega, tots molt coneguts de la televisió.


'Adam'

Imatge de la pel·lícula 'Adam'
'Adam' | Cedida


El debut a la direcció de Maryam Touzani és aquesta emocionant i artesana pel·lícula sobre la situació de les mares solteres i vídues al Marroc actual. Amb bones crítiques al Festival de Cannes 2019 i a la Seminci la pel·lícula ens explica la història d'Abla, una dona vídua i humil que viu i treballa en una pastisseria de Casablanca i que acull una jove soltera i embarassada que fuig de la seva família.

La complicitat necessària entre ambdues dones teixirà un vincle poderós en una societat que les margina i les assenyala amb el dit per la seva condició. Es tracta d'un drama humà amb crítica social de fons.


'Érase una vez'

Angelina Jolie en una imatge de 'Érase una vez'
'Erase una vez' | Cedida


Un altre plat fort d'aquesta setmana arriba de la mà de Brenda Chapman (directora de 'Brave') i amb Angelina Jolie com a protagonista. Planteja una història original i fascinant sobre dos dels protagonistes més coneguts de la literatura infantil: Alicia de Lewis Carrol i Peter Pan.

Què passaria si fossin germans abans de viatjar al País de les Meravelles i a Mai Més? I si la seva història conjunta fos el desencadenant de les seves aventures, les que tots coneixem?

Màgia, tendresa, imaginació en una pel·lícula molt ben acabada i emocionant, apta per tota la família.

A banda d'aquestes noves històries i pels que teniu ganes de tornar a sentir l'energia i la força d'un gran concert, podeu experimentar la mateixa sensació a Ocine Les Gavarres, amb el passi del concert de Leiva: Madrid Nuclear, enregistrat en directe al Wizink i del qual podreu gaudir en tres passis durant el cap de setmana. També a partir d'aquest divendres encara sou a temps de veure les següents pel·lícules a Ocine Les Gavarres:

Shin Chan en Australia: tras las esmeraldas verdes

Las hijas del Reich

Trasto

Eso que tu me das

The Vigil

Trolls 2

Pinocho

El secreto, atrévete a soñar

No matarás

Promare

Regreso a Hobe Gap

Greenland: el último refugio


Podeu comprar les vostres entrades en línia a la web d'Ocine.