The Batman

'The Batman', la nova, esperada i revolucionària versió d'un clàssic dels superherois

Robert Pattinson torna per la porta gran al cinema i es posa a la pell d'un dels herois més emblemàtics de tots el temps.

Arriba el repàs a les estrenes de cinema que podreu veure a partir de divendres a Ocine Les Gavarres. 

Aquesta setmana té un clar protagonista que, fins i tot, pot esdevenir el protagonista de 2022.

The Batman

El primer gran blockbuster de l'any arriba aquest divendres a Ocine Tarragona. Es tracta d'una nova versió de l'heroi més emblemàtic de DC, l'home rat-penat. Però compte, perquè és una pel·lícula que vol 'reconceptualitzar' Batman i donar-li nova vida per la pròxima dècada.

Aquest cop es Robert Pattinson l'actor encarregat de posar-se sota la màscara negra. L'actor ha reconegut que ha arribat a estar obsessionat amb aquest personatge. No ha parat fins a obtenir el paper que pot canviar la seva carrera.  Inicialment, havia de ser Ben Affleck el nou Batman, pero, finalment, va deixar el projecte i Pattinson s'hi va llençar de cap.

La seva interpretació buscar anar molt més enllà que el simple superheroi. Ell i Matt Reeves (el director) han creat un Batman fosc, polièdric, psicològicament intens. No tornarem a veure el moment que va canviar la vida de Bruce Wayne quan era petit sinó que aquí ens situem en el moment en què Batman ja és un superheroi.

La pel·lícula beu del cinema negre clàssic, del thriller, de les històries de detectius. Els efectes especials no són importants. Batman lluita cos a cos, és violent i canalitza la seva ràbia pel passat en la fúria del present. 

Estem doncs davant una pel·lícula que pot passar a la història com va fer-ho Joker, de Todd Phillips. Aquest tipus d'històries, la manera d'explicar-les i les trames, van molt més enllà de la típica pel·lícula de superherois.

En aquest sentit, personatges com Batman o Superman han sortit molt més ben parats d'aquests experiments que no pas els personatges de l'Univers Marvel. Allò és més de cartó-pedra. Això és més profund, visceral i menys infantil (no està recomanada per a menors de dotze anys)

No hi espereu veure el Joker perquè no hi apareix. El dolent de la pel·lícula és Enigma, el personatge que ja surt als còmics i al qual agraden les endevinalles i els trencaclosques. Posarà a Batman al límit, ja que en coneix les debilitats i sap com jugar-hi. 

També hi surten Zoë Kravitz, la filla de Lenny Kravitz, que es posa a la pell de Cat Woman, Colin Farrell (irreconeixible en el paper de Pingüí) i el gàngster Carmine Falcone.

Tampoc hi faltarà Àlfred, el mític majordom de Bruce Wayne, que interpreta Andy Serkis.

The Batman - que dura tres hores, compreu el pot gros de crispetes - està pensada, segons els seus autors, com si mai s'hagués adaptat el còmic al cinema.

Possiblement ens trobem davant de la gran obra mestra de 2022. O potser no. Sigui com sigui, és d'aquelles pel·lícules que s'han de veure al cinema, naturalment.

Veieu-la i sortireu de dubtes.

Un héroe

Arriba també a les sales de Tarragona la nova pel·lícula d'Asghar Farhadi, director de Nader i Simin, una separació o Todos lo saben. Amb Un héroe, ens torna a oferir una pel·lícula d'intriga, que qüestiona dilemes morals i models socials. 

Farhadi troba l'equilibri entre aquests dos tipus de cinema. Rahim és a la presó degut a un deute que no va poder pagar. Durant un permís de dos dies, intenta convèncer al seu creditor per tal que retiri la denúncia, però tot es complicarà i el retorn a la presó serà el menor dels seus problemes.

Aquest dissabte acaba el cicle CINC de cinema en català que durant cinc caps de setmana heu pogut seguir a Ocine Les Gavarres. La cloenda del cicle es farà amb Canta 2, una divertida pel·lícula per als més petits que podreu veure aquest dissabte a les 16:00.

El preu de l'entrada és molt assequible: 4,50 € per persona.