el último duelo

'El último duelo' ens porta el millor de Hollywood al cinema de Tarragona

La superproducció protagonitzada per Matt Damon i Ben Affleck es el principal reclam de la setmana. Hi ha, però, altres sorpreses

Última setmana d'octubre, repassem tot seguit les pel·lícules d'estrena que podreu veure a partir d'aquest divendres 29 a Ocine Les Gavarres

Abans us recordem que podeu anar de franc a veure la nova comèdia de Dani Rovira 'Cuidado con lo que deseas'. Tenim invitacions dobles per als que volgueu gaudir d'aquesta pel·lícula. Aquí us expliquem com aconseguir-les.

El espía inglés

Pel·lícula basada en fets reals, malgrat que sembli increïble el que ens explica. Protagonitza Benedict Cumberbatch que es posa a la pell d'un home convencional, al qual encarreguen una missió magnífica.

Greville Wynne s'ha de fer passar per un executiu de vendes internacional, però acabarà jugant un paper decisiu com a espia en la crisi dels míssils de Cuba.

Pel·lícula d'acció més reflexiva que adrenalítica, ben narrada i amb un guió notable. Cumberbatch es posa en el paper i ho fa prou bé, però en general, la pel·lícula és un pèl lenta. Se situaria a l'estela d'El puente de los ingleses o El topo

Una història extraordinària que va passar de veritat i protagonitzada per un home normal i corrent.

Una familia feliz 2

Pel·lícula d'animació que arriba d'Alemanya. Està pensada per distreure als més menuts amb una història blanca, sense gaire profunditat i molt amable. 

Torna a protagonitzar la història la família Wishbone, que es transformen en vamipr, Frankenstein, la mòmia i l'home llop. Juntament amb els seus tres ratpenats com a mascota viuran moltes aventures per salvar els seus amics.

Una pel·lícula perfecta per aquest cap de setmana llarg de castanyes, carabasses i disfresses terrorífiques.

El sustituto

La posada de llarg de l'actor Ricardo Gómez (el Carlitos de Cuéntame como pasó) és aquest thriller inspirat en fets reals. L'actor es posa a la pell d'un jove policia. L'any 1982 és destinat com a agent substitut a un poble remot.

Aparentment hi haurà pocs problemes, però aviat haurà de començar a investigar l'assassinat de l'inspector al qual substitueix. Una comunitat de vells nazis afincada al poble, li complicarà (i molt) la vida.

Thriller, acció, intriga i una bona posada en escena. Es tracta d'una notable pel·lícula amb Vicky Luengo, pere Ponce o Susi Sánchez. 

Inspira clarament ganes de donar-li una oportunitat.

El último duelo

Ridley Scott no és Clint Eastwood, però s'hi apropa. Amb 83 anys continua dirigint amb ma ferma tot allò que es posi per davant seu. El último duelo entronca directament amb produccions seves com El reino de los cielos o Robin Hood, però amb un punt romàntic i feminista. 

Dos cavallers francesos i íntims amics es reten a un duel a vida o mort quan la dona d'un d'ells acusi a l'altre d'haver-la violat. Descobrir la veritat pot portar conseqüències demolidores no només per ells, també pel regne on viuen.

Matt Damon i Adam Driver són els protagonistes d'aquesta història fosca, intensa i basada també en fets reals. Els guionistes són el mateix Damon i Ben Affleck (sí, ells dos també van guanyar l'Oscar pel guió d'El indomable Will Hunting). Aquí hi ha participat també Nicole Holofcener.

Tot plegat, acció, èpica i drama en una història en majúscules que no evita la seva comercial i que tampoc pretén ser una obra mestra. 

Recordeu que ja estan a la venda les entrades anticipades per l'estrena d'Eternals, el pròxim dia 5 de novembre. A més, també podeu comprar ja les entrades per una reestrena d'aquelles que faran història: es tracta de Harry Potter i la Pedra Filosofal.

La primera entrega de la saga del jove mag, arriba el pròxim dia 12 a les cartelleres coincidint amb el seu vintè aniversari. Una bona ocasió per reviure les primeres aventures de Harry Potter.