Venom 2

'Venom 2' i 'El buen patrón', dues pel·lícules diferents però a la vegada sorprenents

Els cinemes tornen poc a poc a la normalitat. L'arribada de notables pel·lícules, com les d'aquesta setmana, ajuden a reactivar les sales

La cartellera segueix imparable. Després de l'èxit de la darrera festa del cinema i amb les restriccions pandèmiques ja més suaus, el cinema torna a fer furor. 

Setmana a setmana, augmenta el nombre de persones que torna a veure el cinema com una de les millors opcions d'oci. Que tornin les grans pel·lícules a les sales ajuda i també ajuda, tenir cinemes tan espectaculars com els d'Ocine Tarragona.

Sales equipades amb alta tecnologia en imatge i so, ATMOS, butaques espaioses i còmodes i fins i tot reclinables... Si a això hi sumem que menjar crispetes és tota una experiència de més de 10 sabors diferents, ja ho tenim tot.

A més, pots comprar les entrades online (també les crispetes i els refrescos) i evitar cues i esperes innecessàries. Teniu pel·lícules per triar i remenar i per tots els gustos. I aquestes són les estrenes que ja podreu veure a partir d'aquest divendres dia 15 d'octubre. 

Ens veiem al cinema!

Venom: Habrá matanza

Torna el letal Venom malgrat les reticències del protagonista de la història, Eddie Brock (Tom Hardy) a deixar-lo alliberar de dins seu. No li quedarà més remei, però, que deixar-lo sortir ja que un altre simbiont (extraterrestre) anomenat Matanza, entra dins el cos de Cletus Kasady, un pacient psiquiàtric.

Segona part d'aquests violents antiherois sorgits de la factoria Marvel que arriba després de l'èxit de la primera part. Dirigeix Andy Serkis (Una razón para vivir, Mowlgi: La leyenda de la seva') i destaca Woody Harrelson encarnant un dolent molt dolent i molt ben caracteritzat.

Humor negríssim, molta violència i punts de terror sobrenatural que agradarà bàsicament als que coneguin el personatge i vulguin més sang i fetge. Un Marvel secundari però de notable qualitat. Ja s'està preparant la tercera part de la saga.

El buen patrón

Javier Bardem torna per la porta gran de la mà del director Fernando León de Aranoa. Ja va dirigir-lo fa uns quants anys a Los lunes al sol i més recentment a Loving Pablo.

La pel·lícula escollida per representar Espanya als Oscar de Hollywood. Venuda com l'altra cara de 'Los lunes al sol', Javier Bardém interpreta l'amo d'una empresa de bàscules industrials. Ha estat proposat per un premi local remunerat, cosa que li fa molta il·lusió, però que comporta una visita dels responsables del guardó a la fàbrica.

Cap problema, tot està en ordre, tothom l'aprecia, els treballadors estan contents, satisfets i això fa que la seva empresa sigui una bassa d'oli. O no és així?

Tirant d'humor, de sarcasme i de certa reivindicació de drets laborals i socials, León de Aranoa fa una bona pel·lícula amb protagonisme absolut de Bardem. Comèdia amb missatge que destil·la la complicitat entre actor i director i que s'erigeix en una de les fermes candidates als Goya i (qui sap) si a l'Oscar. 

España. primera globalización

Documental dirigit per José Luís López-Linares que es centra en divulgar fets certs de la història d'Espanya.

A partir d'una exhaustiva revisió dels fets històrics més rellevants de l'Imperi espanyol i remontant-se fins al segle XVI, el director dóna veu a diversos experts. 

D'aquesta manera vol combatre els mites sobre el colonialisme i la història 'negra' d'Espanya, posant de relleu la realitat de la potència mundial que fou Espanya.

Bona part del documental es centra en el descobriment d'Amèrica i en com l'Amèrica Llatina segueix fortament vinculada a Espanya. També explora el paper d'Espanya en el primer gran contacte entre la Xina i Occident, amb Hispania al centre de tot.

Un documental històric rigorós i necessari per conèixer la veritable història d'Espanya.

Un segundo

La nova pel·lícula del director xinès Zhang Yimou és un cant d'amor al cinema en forma d'història d'amistat. La pel·lícula que va obrir el darrer Festival de Sant Sebastián ens explica la història d'un home que aconsegueix fugir d'un camp de treball. Ens trobem a la Revolució Cultural i l'objectiu del protagonista és recuperar un rodet de pel·lícula on suposadament hi apareix la seva filla.

Fuig cap a un poble proper, on hi ha un cinema per poder veure-la, però hi haurà molts entrebancs per aconseguir-ho. A més, una vagabunda també vol aquesta pel·lícula i aconseguirà robar-la.

Es tracta d'una comèdia amb tocs dramàtics i una mostra del talent i la sobrada experiència de Yimou. No és la seva millor pel·lícula, però sí una bona pel·lícula que agradarà als espectadors més sensibles i amb ganes d'emocionar-se sense perdre el somriure.