Xiquets de Tarragona.

L'Ajuntament ofereix un solar als Xiquets de Tarragona per ubicar la seva nova seu

El local es traslladarà al carrer de Sant Llorenç en cas que la proposta s'aprovi en una assemblea extraordinària

L'Ajuntament de Tarragona ha ofert un solar als Xiquets per ubicar la seva nova seu. Aquest dissabte s'ha presentat la proposta a l'entitat, que s'ha reunit en assemblea general després de diverses trobades entre representants de la colla, l'alcalde i membres de l'equip de govern. La finca —de titularitat municipal— s'ubica al número 10 del carrer de Sant Llorenç, a la Part Alta tarragonina, i disposa d'una superfície de 330 metres quadrats. El següent pas serà definir entre el consistori i els Xiquets de Tarragona les condicions d'ús de l'espai, redactar el projecte de nova construcció d'allò que seria el futur local de la colla i definir les condicions de finançament.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, s'ha mostrat molt satisfet amb la cessió d'aquet solar i ha expressat que es tracta «d'una mostra més» del compromís «ferm» de l'Ajuntament amb totes les colles castelleres de la ciutat i un primer pas per solucionar «les complicades circumstàncies» que han afectat l'activitat social i d'assaig dels Xiquets des que es van quedar sense el seu local al carrer de Santa Anna.

El 2018, els Xiquets de Tarragona es van veure obligats a deixar la seva històrica seu per problemes estructurals de l'edifici i va traslladar els seus assajos al pati del Pou de l'ajuntament. Ricomà ha volgut destacar també que «el futur local» de la colla s'ubicaria «ben a prop» del seu antic local, mantenint, doncs, el seu entorn «emocional, social i històric».