Imatge de la Diada Castellera de Sant Magí 2019

L'Ajuntament i les colles tarragonines acorden la creació d'una comissió tècnica per reprendre l'activitat

Un any després de l'última trobada, el Consell Municipal de Castells aprova també el manteniment de les aportacions econòmiques 2020

Nova sessió del Consell Municipal de Castells, que es va celebrar durant la tarda d’ahir dimecres, 3 de març. Presidida per l’alcalde i conseller de Cultura tarragoní, Pau Ricomà, i amb l’assistència de dos representants de cada colla i grups municipals, es va acordar, entre d’altres, la creació d’una comissió tècnica per començar a preparar la tornada a l’activitat castellera. Així, va apuntar el batlle, s’haurà de fer «amb especial coordinació amb la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, per aplicar la normativa que vagi emanant del Procicat», alhora que s’haurà d’adaptar la realitat «a la peculiaritat castellera tarragonina i a les necessitats actuals que requereixin».

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Al Consell, que no es reunia des de l’aturada de l’activitat arran de la pandèmia, ara farà un any, també es va acordar mantenir per aquest 2021 la mateixa aportació econòmica que el 2020. Amb motiu de la crisi sanitària i social derivada del coronavirus, s’havia establert que cada colla percebés el 40% de la suma cobrada l’any anterior, i que correspon al resultat de les actuacions castelleres segons el barem establert en les puntuacions del Concurs de Castells. «Així, les colles van poder mantenir l’activitat social i les despeses generals, i enguany també ho podran fer», va explicar Ricomà. «El compromís de cara al retorn de l’activitat és que es pugui mantenir l’aportació municipal dels darrers anys, tot i que està clar que la qualitat dels castells serà menor», remarcava.

Finalment, l’alcalde de Tarragona va destacar que «l’Ajuntament referma el seu compromís amb les colles castelleres per tal d’ajudar-les i que en el moment de la recuperació de l’activitat ho puguin fer amb les màximes garanties» i va afirmar que «com a capital castellera, Tarragona està al costat de les seves colles i ja albira el Concurs del 2022 com a gran retrobada del món casteller».