Canalla castells

La Revista Castells convoca el setè Premi Repsol de Fotografia Castellera

L'entrega de premis serà el pròxim 14 de desembre a la Nit de Castells que se celebrarà al Centre Cultural Municipal de Valls

Amb la temporada de castells acabada, el pròxim 14 de desembre se celebrarà la Nit de Castells al Centre Cultural Municipal de Valls. Durant l'acte s'entregaran diferents premis per tal de fer un petit reconeixement a les persones que han format part d'aquesta temporada castellera. Un dels premis que es lliuraran serà el Premi de Fotografia Castellera, patrocinat per Repsol, i que consta de dues categories: la categoria professional i la categoria popular.  La gala és una iniciativa impulsada per la Revista Castells, juntament amb TAC12 i l'Ajuntament de Valls

Bases per participar en el concurs del setè Premi Repsol de Fotografia Castellera

A continuació podeu consultar les bases del setè Premi de Fotografia Castellera patrocinat per Repsol. D'una banda, a la categoria professional  s'hi poden presentar fotògrafs professionals  amb fotografies de castells (que facin referència a un motiu casteller) de la temporada 2019 publicades en un mitjà imprès o digital o presentades a una exposició o mostra cultural i artística. Les fotografies s’han d'enviar en format digital a aquesta adreça de correu electrònica, abans del dimecres, 4 de desembre,  a les 10.00 hores del matí. Cada participant pot enviar un màxim de tres fotografies.

Segons informa la revista de Cambrils, els professionals fotogràfics són aquelles persones que habitualment publiquen fotografies de manera remunerada en mitjans  de comunicació, editorials, exposicions o altres manifestacions periodístiques, culturals o artístiques. En cas de dubte, el jurat pot demanar als participants que acreditin la seva condició de 'fotògraf professional'.

Fotografia guanyadora de la categoria popular del Premi Repsol de Fotografia Castellera d'un membre de la canalla dels Nois de la Torre
Fotografia guanyadora de la categoria popular del Premi Repsol de Fotografia Castellera d'un membre de la canalla dels Nois de la Torre | Aitor Úbeda

D'altra banda, la categoria popular és una convocatòria oberta a qualsevol persona  que presenti una fotografia castellera corresponent a la temporada 2019. Els participants podran penjar les seves fotografies en un espai habilitat per al concurs a la pàgina de Facebook de la Revista Castells. La participació començarà el 15 de novembre de 2019 i finalitzarà l’11 de desembre  de 2019 a les 12 del migdia. Cada participant pot fer-ho amb un màxim de tres fotografies.

El jurat i els premis 

Pel que fa a la categoria professional, el jurat estarà format per representants de les colles que en aquesta temporada hagin fet construccions de gamma extra. El veredicte del jurat es farà públic durant la XIV Nit de Castells, durant la mateixa Nit s’atorgaran els premis. S’estableixen cinc premis, el primer està dotat en 700 euros; el segon en 350 euros; el tercer en 150 euros, i el quart en 100 euros. També es crea un nou premi en categoria Seguretat en castells, que estarà dotat en 100 €.

Pel que fa a la categoria popular,  els premis s’atorgaran per votació popular  a través de la pàgina de Facebook de la Revista Castells. Els premis s’atorgaran a la XIV Nit de Castells, dissabte 14 de desembre de 2019 i, en aquest cas, s’estableixen quatre premis, el primer dotat en 300 euros, el segon en 150 euros; el tercer en 100 euros i el quart en  50 euros.

En qualsevol dels casos,  els participants han de declarar que tenen els drets de la fotografia  presentada, que en cas de litigi, ells en són els responsables i que correspon a la temporada 2019. A més, la Revista Castells podrà reproduir i utilitzar les fotografies rebudes, i es compromet a citar-ne l’autor i el mitjà de comunicació on ha estat publicada anteriorment, si aquest és el cas i prèviament s’ha informat la Revista.