La Bisbal dels èxits i els deures pendents

L’actuació del 15 d’agost ha vist un total de sis castells de gamma extra repartits entre les tres colles participants

Extraordinària diada castellera de la Mare de Déu d’Agost aquest dimecres al carrer Doctor Robert de la Bisbal del Penedès. Els Castellers de Vilafranca, la Colla Joves Xiquets de Valls i la Colla Vella dels Xiquets de Valls han plantejat una diada de màxims a la calorosa plaça i no s’han guardat cap as a la màniga. Les tres agrupacions també s’han deixat feina pendent que hauran d’assolir en les pròximes actuacions.

GALERIA DE FOTOS: Mireu les millors imatges de la diada castellera

2de8 net vermell

La Bisbal ja disposa d’una nova placa davant de la Societat a partir d’aquesta temporada. La Joves de Valls és qui ho ha fet possible. Els de la camisa vermella han descarregat el segon 2de8 net de la temporada.  El castell ha arribat de sortida després d’un intent desmuntat. Ha pujat finet i ràpid amb una baixada molt plàcida en què, fins i tot, s’ha vist a membres del tronc somrient. I és que els del carrer d’en Gassó el fan fàcil!

A la segona ronda, els de la camisa vermella han provat sort amb un 5de9 amb folre, que han desmuntat en el moment que entraven dosos. La supercatedral estava molt tova entre l’encaix de terços i folre.  A la ronda de repetició, han descarregat un 3de9 amb folre després d’un intent desmuntat. Han rubricat una jornada agredolça amb el pilar de 6.

La Vella continua en forma

A la Bisbal, la Colla Vella ha demostrat que és la colla que es troba en més bon estat aquest 2018. Els de la camisa rosada han obert torn amb un 5de9 amb folre, castell que han hagut de treballar a terços i quarts del tres durant pràcticament tota l’execució. Tot i això, la confiança del tronc i l’agilitat de la canalla ha permès que se’l poguessin anotar per quarta vegada aquesta temporada.

A la segona ronda, han deixat a mitges el 4de9 amb folre i pilar. L’estructura, que ha tingut un petit trontoll , se’ls ha complicat quan desfeien un quatre que estava molt ajuntat al pilar. El castell ha cedit per dalt quan l’enxaneta del pilar feia la motxilla de sortida.

A la tercera ronda, han plantat un 9de8 molt apamat i que cada dia que passa està cridat a pujar un pis més dalt d’un folre en algun moment de la temporada. Els d’Albert Martínez han rubricat la millor Bisbal que han fet mai amb el pilar de 7 amb folre.

Vilafranca amb més prudència 

Els Castellers de Vilafranca han hagut d’abaixar el gas a la Bisbal del Penedès i jugar a una altra lliga sense mirar-se els registres de les dues colles vallenques. Els de la camisa verda han començat la jornada descarregant una torre de 9 amb folre i manilles molt solvent.

A la segona ronda, han recuperat la confiança amb el 3de9 amb folre, castell que els va quedar en intent a Cal Figarot i que voldrien tornar a apujar un pis més aquest dissabte a la diada del 70è aniversari de la colla.

Els vilafranquins han completat un 4de9 amb folre tranquil a la tercera ronda. Per acabar, han deixat carregat el pilar de 8 amb folre i manilles, que ha cedit en el moment que l’enxaneta es retirava.

A la jornada bisbalenca, també hi ha actuat la colla local, els Bous de la Bisbal. Els de la camisa taronja, que han actuat abans i al final de la diada, han completat el 3de6 aixecat per sota i el pilar de 5.