La Bisbal reunirà Verds, Vella i Joves per primer cop aquest any

Es preveu que les tres colles hi vagin amb intencions de gamma extra

Arriba la diada de la festa major de la Bisbal del Penedès, una de les cites més tradicionals del calendari. Aquest dimecres, a dos quarts d’una del migdia, el carrer Doctor Robert, es tornarà a viure un duel de primer nivell amb els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls, tres de les millors colles del moment. Abans de la diada, també hi actuarà la colla local, els Bous.

Fins al moment, hi ha molta incertesa en relació als castells que s’hi poden veure. Verds i la Vella van assajar dilluns i la Joves farà l’últim assaig aquest dimarts a la nit. De ben segur, el calendari atapeït que tenen en aquesta segona quinzena d’agost i l’exigència de la plaça condicionarà poc o molt els reptes. Tot i això, les construccions de gamma extra estan assegurades.

Quins castells s’hi poden veure?

Les estructures que es poden veure cada any a la plaça bisbalenca són una incògnita. La  Vella de Valls ha anunciat que es mourà amb castells que ja assolit aquesta temporada com el 4de9 amb folre i el pilar, el 5de9 amb folre, el 9de8 i el pilar de 7 amb folre. Tampoc descarten un possible intent de 2de8 net, que enguany ja van descarregar per primera vegada a la història a la festa major de Vilallonga del Camp.

Per la seva banda, la Joves de Valls, que té pendent de descarregar el 4de9 amb folre,  es podria atrevir a provar el 5de9 amb folre, amb el condicionant del nombre de camises que es referia diumenge passat a Llorenç del Penedès el seu cap de colla Francesc Ramon. En principi, el 2de8 net està descartat i en el cas que la supercatedral no estigui a punt optarien per la tripleta màgica i el pilar de 6.

Finalment, els Castellers de Vilafranca tenen en cartera la torre de 9 amb folre i manilles, el 5de9 amb folre i el pilar de 8 amb folre i manilles. La caiguda de 3de9 amb folre a la diada de Cal Figarot fa que el 3de9 amb folre i agulla, que tenia opcions per anar a la Bisbal, quedi aparcat per més endavant.

La colla local, els Bous de la Bisbal, que farà un castell i un pilar abans de l’actuació de les colles convidades, es planteja el 3de6 aixecat per sota i el pilar de 5.