El Concurs d'aquest dissabte aspira a mantenir el nivell de nou pisos

S’espera que els Xiquets de Reus i els Moixiganguers d’Igualada portin el 3de9f

El Concurs de la TAP comença dissabte. A partir de dos quarts de cinc de la tarda, dinou colles apostaran per enlairar els seus màxims castells. Les colles podran actuar en solitari si es prova un castell igual o superior al 3de8. En cas contrari, ho hauran de fer en ronda de conjunta.

Reus i Igualada volen els nou pisos

Com en l’edició del 2016, es podrien veure castells de nou pisos dissabte. Els Xiquets de Reus i els Moixiganguers d’Igualada serien les agrupacions que es podrien plantejar el 3de9 amb folre.  Els reusencs ja el van descarregar a la diada de Misericòrdia de fa dues setmanes i els igualadins encara no l’han provat mai en tota la seva història.

Els Xicots de Vilafranca, que el 2016 aconseguien carregar el 3de9 al Concurs, estan més lluny d’aquesta estructura. Tot i això, no descarten enfrontar-se al 4de9 folrat. Si no, els de Cal Noi Noi, que no passen pel seu millor moment, apostarien per la clàssica de vuit.

Gamma alta de vuit per sis colles

El 2de8 folrat i el 7de8 es veurà per part d’algunes formacions participants dissabte. El dos se’l plantegen els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, els Nens del Vendrell, els Sagals d’Osona, els Bordegassos de Vilanova, els Castellers de Lleida i els Castellers de Terrassa. També els Nens volen provar el 7de8, que no han intentat mai.

Colles que volen fer castells bàsics de vuit i el 2de7

Els Castellers d’Esplugues volen estrenar el primer 3de8 de la temporada a Tarragona. Els Xics de Granollers i els Castellers de Berga es volen enfrontar amb la torre de 7. Per la seva banda, la Jove de Sitges, els Castellers de Cerdanyola i els Castellers d’Esparreguera també aspiren a completar la torre.

La resta de colles apostarà per castells de la gamma alta de set

Encara que tenen el 2de7 en el punt de mira, els Castellers de la Sagrada Família, la Jove de Barcelona, els Xiquets del Serrallo i els Nois de la Torre afronten la cita del Concurs de dissabte amb l’objectiu de plantar tres construccions de la gamma alta de set.