Diada Nacional a Valls

Les dues colles vallenques es preparen per la vigília de la Diada Nacional

Montblanc i Bràfim seran els escenaris de la Joves i Vella respectivament

Després de la diada de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès, les dues colles dels Xiquets de Valls continuen endavant amb els compromisos de temporada. Ambdues tenen prevista una sortida dissabte a la tarda.  La Colla Joves acudirà a la diada de la Mare de Déu de la Serra de Montblanc i la Colla Vella a la celebració de la Diada Nacional de Bràfim. A priori, es preveuen actuacions plàcides.

 

Gamma bàsica de vuit de la Joves

A Montblanc, a dos quarts de sis de la tarda, tindrà lloc la diada castellera de la festa major de la Mare de Déu de la Serra amb la presència de la colla local, els Torraires de Montblanc, la Colla Joves Xiquets de Valls i els Bous de la Bisbal del Penedès.

 

Els objectius de la Joves per aquesta actuació són rodar la gamma bàsica de vuit pisos. Els del carrer d’en Gassó es presenten a la capital de la Conca de Barberà amb alguns castellers tocats de la caiguda de 3de9 sense folre a la diada de Sant Fèlix i necessiten tornar a agafar confiança per tornar al cent per cent a la vigília de la Diada Nacional de la plaça del Blat del pròxim 10 de setembre.

 

Els Torraries de Montblanc arriben a la seva festa major amb el 2de6 com a millor estructura. També han sovintejat el 3de6 amb l’agulla. De cara a dissabte, els objectius serien completar construccions de la gamma alta de sis. Tampoc descarten donar la sorpresa amb el primer castell de set bàsic de la temporada.

 

Finalment, els Bous de la Bisbal, que també actuaran l’endemà a casa amb motiu dels actes de la Diada Nacional, volen jugar amb els castells de la gamma alta de sis i els set bàsics. L’assaig de divendres acabarà de determinar quines construccions es poden plantejar a la cita montblanquina.

 

La Vella torna a Bràfim

Des de fa anys, la Colla Vella dels Xiquets de Valls afronta la següent actuació després de Sant Fèlix a Bràfim amb motiu de la celebració de la Diada Nacional en aquest municipi de la comarca de l’Alt Camp. Els de la camisa rosada actuaran, a les sis de la tarda, a la plaça de la Vila,  amb la intenció de rodar molts castellers.

 

Els del Portal Nou acabaran de decidir les estructures aquest divendres a l’assaig. D’altra banda, dilluns, a les vuit del vespre, faran l’últim assaig abans de la diada de la vigília de l’11 de setembre de la plaça del Blat.