Els Xiquets de Reus, en una captura del vídeo fet per promocionar la cultura valenciana

La Generalitat Valenciana promociona la cultura de la Comunitat amb imatges... dels Xiquets de Reus!

La relliscada ha aixecat polèmica | El govern valencià ja ha retirat el vídeo original

Falten pocs dies per a què la  Comunitat Valenciana celebri el seu dia gran, el pròxim divendres 9 d'octubre. I, per a l'ocasió, el departament autonòmic de Promoció Institucional ha elaborat un curós vídeo, breu, amb el bo i millor de la cultura, les festes i el folklore valencià per ambientar la jornada. Fins aquí, tot en ordre. Però la polèmica ha arribat en constatar que, en un fragment del vídeo, hi apareixen de forma clara els Xiquets de Reus. La relliscada ha aixecat polèmica i el govern valencià ja ha retirat el vídeo original.

Des del departament de Promoció Institucional han accelerat per eliminar el vídeo en poc més de vint-i-quatre hores, degut a les  fortes crítiques  que començaven a rebre per part de diversos sectors. De fet, des de l'executiu valencià han arribat a disculpar  públicament l'aparició dels Xiquets de Reus i han aclarit que «no era intenció» dels responsables promocionar la colla reusenca en el marc de la  festivitat valenciana. Han justificat que la imatge es va prendre en una Diada castellera a Castelló.

Més enllà de la simpàtica relliscada, poc recorregut més tindrà la polèmica que s'ha aixecat a València de forma inesperada. La Generalitat ha fet pública ja la nova versió del vídeo promocional, ja sense l'aparició dels Xiquets de Reus i únicament amb referències estrictament vinculades a celebracions purament valencianes.