Els Govindes de Mumbai seran a la diada internacional del Concurs de Castells

L’actuació es farà dissabte al migdia a la plaça de la Font

Un grup de Govindes vingut de l’Índia participarà en la Diada Internacional del Concurs de Castells que se celebrarà el pròxim dissabte 6 d’octubre, a partir de les dotze del migdia, a la plaça de la Font, hores abans que comenci la segona sessió del 27è Concurs de Castells de Tarragona a la Tarraco Arena Plaça.

La formació índia s’afegeix a la diada on també hi actuaran els Xiquets de Copenhaguen, els Castellers of  London, els Castellers de París, els Castellers d’Andorra, la Colla Castellera de Madrid i la Muixeranga d’Algemesí. S’espera una diada àgil i amb unes construccions que volen reflectir l’esperit internacional que té el fet casteller.

Els Govindes  arriben a Tarragona de la mà del Concurs de Castells de Tarragona i dels Castellers de Vilafranca, agrupació que va propiciar i iniciar els primers contactes amb la colla índia. No fan ben bé castells, encara que s’hi assemblen, però la dificultat i l’espectacularitat de les seves estructures posen la pell de gallina als espectactadors.

Durant la seva estada a Catalunya, els Govindes visitaran els assajos de les colles de Vilafranca i Sants. També assistiran a les dues jornades de la TAP. I és per això que, amb motiu de la visita, l’organització del Concurs  de Castells de Tarragona els ha convidat a sumar-se a la Diada Internacional de dissabte al migdia.

Qui són els Govindes?

Els govindes indis són una tradició mil·lenària que consisteix en aixecar torres humanes un dia a l’any amb motiu de la celebració del naixement de Kyrsna, i en aquell dia a Mumbai es poden arribar a ajuntar unes 500 agrupacions. A més, participen en diverses trobades i competicions a les places de Mumbai, Thane i altres ciutats de l’estat de Maharastra, al sud-oest de l'Índia.

Des de fa alguns anys, diverses agrupacions de Govindes tenen relació i han fet intercanvis amb algunes colles de castellers de Catalunya. L’agost del 2011, els Castellers de Vilafranca van portar el 3de9 amb folre fins a Thane. En anys següents, també hi van viatjar els Castellers de Sants i els Capgrossos de Mataró.