La Jove de Tarragona tanca temporada amb l’Esperidió

Els liles compartiran plaça amb els Castellers de Sant Cugat, els Nens del Vendrell i els Bordegassos de Vilanova

La cita també comptarà amb la participació dels Castellers de Sant Cugat, els Nens del Vendrell i els Bordegassos de Vilanova.

La Jove està pendent de l’últim assaig

Les caigudes de Santa Tecla i el Concurs de Castells han afectat la Jove de Tarragona en les darreres actuacions de la temporada. A falta de l’assaig de divendres, la formació lila haurà de veure com evolucionen els castellers tocats per si hi ha la possibilitat de tirar algun castell de gamma extra.

Sembla que la tripleta màgica seria l’objectiu de la Jove de cara a l’Esperidió. Tot i això, tenen la voluntat d’assajar castells com el 5de9 amb folre o el 9de8 per veure si poden estar a punt.

La diada serà l’última que dirigirà Aleix Bordas com a cap de colla. Després de tres temporades, el màxim mandatari tècnic de la Jove deixarà el càrrec per donar relleu a una altra persona que serà escollirà en assemblea a finals d’aquest any o principis del que ve.

Nens, Bordegassos i Sant Cugat amb castells de vuit

Les tres colles convidades a l’Esperidió plantejaran una actuació tranquil·la amb castells de vuit. Després de la Fira de Santa Teresa, els Nens del Vendrell abaixaran una mica el llistó i es presentaran a Tarragona amb les dues construccions bàsiques de vuit. També podrien estrenar el 9de7.

Els Castellers de Sant Cugat marcats per les baixes de la caiguda del 3de9 amb folre al Concurs de Castells apostarien per la clàssica de vuit. Els gausacs, que tenen la diada de la Tardor dissabte que ve, esperen recuperar la confiança per poder tornar a bastir grans estructures en les diades de final de temporada.

Els Bordegassos de Vilanova també portaran a Tarragona castells bàsics de vuit. Els de la camisa groc-terrós esperen tornar a estar en condicions de portar la gamma alta de vuit a la diada de la colla prevista pel mes de novembre.