Santa Tecla 2019: Diada castellera i pilars caminant, en imatges!

Els quatre pilars caminant de la Mercè arriben a l’Ajuntament

Per quart any consecutiu, les colles de la ciutat han completat el recorregut

Les quatre colles tarragonines han completat per quarta temporada consecutiva els pilars caminant de la diada de la Mercè. L’espadat més ràpid ha estat el dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, amb 6 minuts i 48 segons. Els Xiquets del Serrallo han pogut baixar el 24è pilar consecutiu de forma ininterrompuda.

 

Aquest dimarts, els Xiquets de Tarragona també han pogut oblidar la mala Santa Tecla d’ahir i la Jove de Tarragona s’ha sabut enfrontar a les adversitats generades per les caigudes d’aquesta festa major. A més, les dues rondes que s’han fet a la plaça de les Cols s’han saldat sense cap ensopegada.

 

Actuació de la Mercè sense grans pretensions

El migdia casteller del 24 de setembre ha donat el tret de sortida amb la diada de la Mercè de la plaça de les Cols. Com és habitual, per ordre d’antiguitat, les quatre colles locals han enlairat les seves estructures en les dues rondes que disposaven.

 

En primer lloc, han actuat els Xiquets de Tarragona, colla que s’ha apuntat el 4de8 i el 5de7. La Jove de Tarragona s’ha anotat el 3de8 i el pilar de 6. Els  Xiquets del Serrallo han descarregat el 4de7 i el 3de7. Per últim, els  Castellers de Sant Pere i Sant Pau han fet l’aleta al 2de7 i el 4de7 amb l’agulla.

 

Tots els pilars caminant completen el recorregut

La baixada dels pilars de 4 caminant ha començat pels volts d’un quart de tres de la tarda amb els Xiquets de Tarragona. Els ratllats han arribat a l’Ajuntament amb un temps de 7 minuts i 52 segons. Seguidament, la Colla Jove, tot i canvis en l’alineació, se l’ha anotat amb una mica més de 8 minuts.

 

Els Xiquets del Serrallo, que han aconseguit arribar per 24a  ocasió consecutiva, han tornat a demostrar que són els autèntics dominadors d’aquesta modalitat. Els del barri mariner han trigat 9 minuts i 56 segons en completar el recorregut que oscil·la entre la plaça de les Cols i la plaça de les Cols.

 

Finalment, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han estat els més ràpids del recorregut.  Els del barri cooperativista han tardat 6 minuts i 48 segons, tres segons menys que el 2018. Només han hagut de fer una aturada per canviar de baix, però el ritme que han portat no ha fet que aquestes modificacions perjudiquessin el pilar.