Repsol i la Coordinadora de Colles Castelleres renoven la seva col·laboració

La signatura s’ha fet aquest dijous al matí a la TAP

Inés Solé, presidenta de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i Josep Bertran, responsable de Comunicació i Relacions Externes de Repsol a Tarragona, han tornat a signar un conveni de col·laboració entre les dues entitats. L’acord s’ha formalitzat aquest dijous a la Tarraco Arena Plaça, on aquest cap de setmana, se celebrarà el 27è Concurs de Castells, del que Repsol n’és patrocinador principal.

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya i el Complex Industrial Repsol a Tarragona, col·laboren aquest 2018 per setè any consecutiu.

Quins punts conté l’acord?

L’aportació de Repsol a la CCCC es destinarà aquest any, a treballar tres àmbits: la formació interna, la seguretat i la difusió dels castells entre els més petits, així com per refermar el compromís de Repsol amb la cultura popular del seu entorn. La col·laboració econòmica es xifra en 10.000 euros i servirà per finançar les següents activitats:

a) Sessions gratuïtes de l’activitat “Fem un castell?”, del Camp d’Aprenentatge de Tarragona a les escoles. Aquesta activitat s’inclou per sisè any, en la col·laboració entre Repsol i la CCCC. Preveu sessions a les escoles de la ciutat de Tarragona en el marc de la festa major de Santa Tecla. S’ha previst realitzar un total de 14 sessions que tindran lloc entre el 13 de setembre i el 24 d’octubre del 2018.

b) 6a Jornada de Bones Pràctiques de Gestió en el Món Casteller, celebrada el passat 2 de juny a la Fàbrica de les Arts Roca Umbert de Granollers. És una jornada adreçada als equips adreçada als equips directius de les colles, que aborda qüestions fiscals, legals i d’organització entre d’altres.

c) Reedició del fulletó divulgatiu “Fem Pinya”. Una reedició adaptada i actualitzada que busca difondre la importància de les bones pràctiques a l’hora de fer castells per evitar lesions, que veurà la llum a finals d’anys.

En línia amb aquesta col·laboració i sumant sinergies entre les dues entitats, Repsol patrocinarà els tallers escolars que la CCCC realitzarà dins el marc de l’exposició “Els castells a la ciutat de Tarragona”, ubicada al Tinglado 1 del Moll Costa del Port de Tarragona.

Repsol és una companyia compromesa amb el seu entorn, i vol apropar el Complex Industrial a la societat i implicar-lo en seu dia a dia. Aquesta col·laboració entronca amb les actuacions de Repsol en l’àmbit de la cultura tradicional i popular, especialment en suport al món casteller. Mostra d’aquest interès són el patrocini del Concurs de Castells de Tarragona o el suport a les colles de la ciutat.

Et pot interessar...

10 coses que has de saber sobre el concurs de Castells

Les principals novetats en la normativa del concurs de Castells 2018

Quants anys fa que les colles castelleres no guanyen el Concurs?