Una actuació dels Castellers d'Altafulla d'aquest 2019

Sant Vicenç i la Mora, pròximes estacions dels Castellers d’Altafulla

Els de Ca l’Ixart comencen amb intensitat el mes d’agost

Els Castellers d’Altafulla suaran de valent la camisa aquest cap de setmana. Els de Ca l’Ixart tenen previstes dues sortides: divendres a la festa major de Sant Vicenç de Calders i dissabte a la urbanització tarragonina de la Mora. En ambdues actuacions, els altafullencs es marquen l’objectiu d’oferir un bon paper.

Actuació nocturna a Sant Vicenç de Calders

Com és tradicional, els Castellers d’Altafulla actuaran divendres, a les deu de la nit, a la plaça Major de Sant Vicenç de Calders amb motiu de la festa major d’Estiu. Normalment aquesta actuació acostuma a ser de castells de sis pisos i serveix com un assaig preparatori de cara a la diada de l’endemà a la Mora.

L’agrupació altafullenca ha fet el 3de7 (5 descarregats), el 4de7 (2 descarregats), el 2de6 (9 descarregats), el pilar de 5 (5 descarregats + 1 intent+ 1 intent desmuntat), el 5de6 (1 descarregat) i el 3de6 amb l’agulla (5 descarregats + 1 carregat) com a millors construccions.

A la mateixa actuació, també hi seran els Nens del Vendrell, que exerceixen com a colla amfitriona. Després de la festa major de Santa Anna, la colla de la capital del Baix Penedès vol mantenir el ritme ascendent fins a la diada de Llorenç del Penedès del pròxim 11 d’agost. Caldrà estar atents si poden arrossegar les camises suficients per plantejar-se algun castell de vuit a Sant Vicenç.

 

Duel del Baix Gaià a la Mora

Dissabte, a les set de la tarda, al passeig de la Platja, els Castellers d’Altafulla es trobaran amb els Nois de la Torre en el que serà el segon derbi de la comarca del Baix Gaià en una setmana. A plaça, també hi seran els Minyons de l’Arboç. Entre les tres colles participants, s’esperen castells de set i sis pisos.

Els  Nois de la Torre començaran el mes d’agost amb unes bones xifres. Ja han descarregat la gamma alta de set amb l’agulla i també el 3de7 aixecat per sota. També han sovintejat el 3de7, el 4de7 i el pilar de 5.

Els Minyons de l’Arboç  es presentaran a la cita sense encara haver assolit els galons de set pisos. Els de la camisa vermella han completat el 2de6 (2 descarregats+1 intent+ 2 intents desmuntats), el pilar de 5 (1 descarregat), el 3de6 amb l’agulla (7 descarregats) i el 4de6 amb l’agulla (1 descarregat) com a millors castells.