Sergi Font i Emili Giralt s'han mostrat satisfets després de la signatura del conveni.

SOREA reafirma un any més el seu compromís amb el món casteller

La Coordinadora Castellera i l'empresa de gestió de les aigües han signat per quart any consecutiu el conveni de patrocini i finançament de les assegurances

Per quart any consecutiu, la companyia gestora del cicle integral de l'aigua SOREA  i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya han signat la renovació del conveni  de col·laboració que els associa. L'acord, signat en un acte a la Casa de la Cultura de Sant Cugat del Vallès, té com a base la cobertura dels riscs  que afronten els castellers, i és que, en aquest sentit, SOREA contribueix a cobrir la despesa de les assegurances  per a les colles i tots els seus membres. A banda, el conveni també converteix a SOREA, des de la primera signatura, el 2017, en patrocinador  de la Coordinadora.

L'acte, que se celebra cada any en una ciutat castellera, enguany ha comptat amb la participació dels Gausacs, la colla castellera de Sant Cugat. A més, hi han estat presents el conseller delegat de SOREA, Emili Giralt, i el president de la Coordinadora, Sergi Font. Amb la signatura que ambdues bandes han fet del conveni de patrocini, que es duu a terme anualment, l'empresa reafirma el seu compromís amb la cultura popular i una de les tradicions  més expressives i identitàries de Catalunya.

SOREA manté la implicació tot i la situació pandèmica

Malgrat que l'activitat de les colles castelleres s'ha vist interrompuda per la dificultat de complir amb les mesures necessàries de distanciament social, i que, tal com ha dut el conseller delegat de SOREA, «està sent un any complicat per a la cultura», l'empresa ha destacat la implicació que manté. «Malgrat que la situació epidemiològica no permet l’activitat castellera, la companyia torna a estar, un any més, al costat del món casteller i li dóna suport per tal que pugui recuperar-se quan es donin les condicions per reprendre la seva activitat», ha conclòs Giralt, que ha desitjat anys de futur i continuïtat a l'adhesió de la seva empresa a la cultura popular.

Sergi Font i Emili Giralt s'han mostrat satisfets després de la signatura del conveni.
Sergi Font i Emili Giralt s'han mostrat satisfets després de la signatura del conveni. | Cedida
 

El president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, Sergi Font, ha assenyalat que aquest ha estat un any especial, en què no s'han pogut fer assajos i actuacions. Tot i això, «les colles no s’han aturat, sinó que han continuat dinamitzant activitats i accions diverses, perquè el món casteller és un espai de cohesió  social».

El president de la Coordinadora ha recordat que enguany se celebra el desè aniversari  de la declaració dels Castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat  per part de la UNESCO, i per aquest motiu ha animat les colles a seguir treballant la cohesió social amb creativitat. Així mateix, ha agraït a SOREA  que segueixi apostant pels castells i el que aquests suposen, i ha animat empreses i institucions a seguir donant suport al món casteller.