5de9 amb folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls a la diada de la Firagost

La Vella llueix la gamma extra per Firagost

La Joves també ha fet un intent desmuntat de pilar de 8 amb folre i manilles

La Firagost 2019 ha estat  completament  rosada. La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha demostrat la seva superioritat i s’ha adjudicat tres castells castells de gamma extra a la fira vallenca al costat d’una Colla Joves que, tot i desmuntar el pilar de 8 amb folre i manilles, ha estat molt lluny del nivell que han ofert els de la camisa rosada.

 

L’actuació ha tornat a fer vibrar una plaça del Blat amb una gran entrada de públic que ha gaudit d’un autèntic recitat de la Vella i de les bones maneres amb els castells de nou bàsics de la Joves. També convé destacar que la cita ha tingut una durada suportable. I és que s’ha resolt en poc menys de dues hores.

La Vella porta dues estrenes

La Firagost ha estat espectacular per la Colla Vella. Els de la camisa rosada s’han plantat a la plaça del Blat amb l’objectiu d’assolir dues estrenes de gamma extra i repetir el 2de9 amb folre i manilles que van assolir per Sant Joan. No se li pot demanar més a la Vella. La seva actuació ha estat d’allò més digna i amb ganes de superar-la en els compromisos que li  vindran més endavant.

 

La Vella ha optat per sortir de 5de9 amb folre.  Era el primer que una colla intentava en aquesta actual temporada.  El castell ha estat tremoladís a terços de la part del tres i també s’ha tancat pels pisos superiors. Tot i això, a la descarregada el tronc ha sabut dominar les sotragades.

 

A la segona ronda, han encarat un 4de9 amb folre i pilar que pràcticament han brodat a la perfecció. No semblava el primer. El quatre ha mantingut les bones mides de principi a fi. Només quan el pilar ha quedat nuu damunt del folre, el terç ha hagut de parar un parell de batzegades que venien des del folre. Tot i els contratemps, l’alineació de l’espadat ha sabut resoldre la situació.

 

Com a tercer castell, els del Portal Nou han plantat el 2de9 amb folre i manilles, el segon de la temporada. De les tres estructures, ha estat la més treballada. Ha tingut una sacsejada per baix que ha obligat a treballar els quarts i els quints durant la descarregada.

 

Com a cloenda d’una diada extraordinària, la colla que dirigeix Albert Martínez s’ha apuntat un pilar de 7 amb folre molt sòlid, estructura que cada dia que passa demana un pis més damunt d’unes manilles.

 

Després de Firagost, la Vella descansarà uns dies i afrontarà el pròxim 15 d’agost la diada de la festa major de la Bisbal del Penedès amb la intenció de fer-hi un bon paper. Qui sap si repetiran algun castell de la Firagost o afrontaran el 2de8 sense folre. L’assaig que  celebraran  dos dies abans al local acabarà decidint el repertori.

 

La Joves es treu la son del 4de9f

Per la Joves, la Firagost ha estat la culminació d’un juliol totalment de nou bàsic i de la gamma alta de vuit. Només els faltava el 4de9 folrat. A  la plaça del Blat, han demostrat que ja han superat el virus que està afectant a moltes colles durant el començament d’aquesta temporada  amb aquesta estructura.

 

L’estratègia de la Joves a Firagost ha anat de menys a més. Han començat completant un 3de9 amb folre molt solvent. Seguidament, han atacat un 4de9 amb folre, el primer de l’any, castell que, tot i tancar-se per dalt, han pogut dominar durant la baixada.

 

A la tercera ronda, han optat per un 3de8 amb pilar que, a diferència dels que s’han vist enguany, ha tingut més nervis. Se’ls ha tancat massa pels pisos alts i un dels quarts del tres se’ls ha estirat massa quan desfeien l’estructura. Tot i això, els contratemps no han anat a més.

 

Els del carrer d’en Gassó, encara que no disposaven d’una pinya nombrosa, han encarat el pilar de 8 amb folre i manilles a la ronda de pilars. El pilar emmanillat ha pujat amb optimisme, però el fet que el quart estigués massa abocat ha fet que l’aixecadora quan es disposava a col·locar-se damunt l’espatlla del sisè hagi decidit recular. Un cop desmuntat l’espadat emmanillat, la Joves ha optat per un pilar de 7 amb folre que han completat de manera impecable.

 

Després de Firagost, la Colla Joves no atura la seva activitat. Diumenge al migdia, acudiran a la festa major de Llorenç del Penedès al costat dels Nens del Vendrell i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Es tracta d’una actuació més de rodatge que servirà per preparar Sant Fèlix.

4de9f descarregat per la Colla Joves Xiquets de Valls a la Firagost
4de9f descarregat per la Colla Joves Xiquets de Valls a la Firagost | Colla Joves Xiquets de Valls