3de10 amb folre i manilles carregat dels Castellers de Vilafranca a la festa major de Vilanova

Els verds tornen a fer Vilanova de 10

La Jove de Tarragona també surt amb uns registres satisfactoris de la capital del Garraf

Un any més, la diada de les Neus de Vilanova i la Geltrú ha tingut castells de gamma extra, bon ritme i un gran ambient a plaça. Els Castellers de Vilafranca i la Colla Jove Xiquets de Tarragona han començat l’agost amb valentia i força. Mentrestant, els Bordegassos de Vilanova se’n van de vacances amb la tranquil·litat d’haver-se apuntat la primera clàssica de vuit.

 

3de10 a mitges dels verds

 

Vilanova ha tornat a ser un punt d’inflexió pels Castellers de Vilafranca. Com en les últimes tres temporades, els penedesencs s’havien proposat fer el 3de10 amb folre i manilles a la capital del Garraf. I enguany, no ha estat una excepció.

 

Abans d’afrontar el colós, els de Toni Bach s’han apuntat la segona torre de 9 amb folre i manilles de la temporada. Un castell molt ben lligat per baix i que durant tota l’execució ha mostrat unes mides adients.

 

Després de completar la torre emmanillada, Vilafranca ha anat pel 3de10 amb folre i manilles. L’estructura ha pujat pis a pis i amb serenor. Presentava lleugeresa en els pisos. També hi hagut lentitud en els més petits. Un cop feta l’aleta, s’ha complicat per dalt. Ha cedit entre quarts i quints quan baixaven els dosos.

 

La desfeta amb el 3de10 no ha estat un impediment perquè els de la camisa verda afrontessin el 4de9 amb folre a la tercera ronda. Un cop més, el quatre els ha tornat a presentar batalla.  Ha estat molt treballat a la descarregada. S’ha tancat pels pisos superiors. També el pis de terços i quarts l’ha suat al límit fins pràcticament la sortida de sisens.

 

Per rubricar la participació en la festa major de Vilanova, els Castellers de Vilafranca s’han adjudicat el cinquè pilar de 7 amb folre del curs, espadat que cada dia que passa demana un pis més damunt d’unes manilles.

 

La Jove se’n surt dels hàndicaps

A diferència d’altres anys, la Colla Jove Xiquets de Tarragona s’ha presentat a Vilanova amb un programa inferior, però sense renunciar a portar el millor que tenen. Una sèrie de baixes no els han permès afrontar el 5de9 amb folre. Tot i això, no es pot que els liles hagin sortit amb les mans buides.

 

La tarda dels tarragonins ha començat amb el segon 9de8 de l’any. Ha estat un castell que no ha estat perfecte de mides. Tampoc s’han fet les tres aletes sincronitzades. A la descarregada, els terços del tres central també han hagut de parar un parell de sotragades.

 

Seguidament, han atacat el 4de9 amb folre, castell que han tirat amunt després de dos peus desmuntats. Novament els dubtes amb aquesta construcció han tornat a crear alarma a la Jove.  Tot i això, a diferència de Torredembarra i Vilallonga, el desenllaç ha acabat bé. El quatre s’ha tancat per sisens i els terços s’han estirat fins pràcticament la sortida del pom de dalt.

 

A la tercera ronda, el 3de9 amb folre, que també contenia algun canvi, s’ha descarregat amb solvència. Per cloure la participació en la festa major de la capital del Garraf, els liles han completat el primer pilar de 7 amb folre de l’any.

4de9 amb folre de la Colle Jove Xiquets de Tarragona a la festa major de Vilanova
4de9 amb folre descarregat de la Colla Jove Xiquets de Tarragona a la festa major de Vilanova | Colla Jove Xiquets de Tarragona

Uns bons Bordegassos

Festa major de cinc estrelles dels Bordegassos de Vilanova. Els de la camisa groc-terrós s’han lluït a la plaça de la Vila i han complert amb els objectius que s’havien fixat. 

 

Després de descarregar el segon 3de8 de l’any, els vilanovins s’han anotat l’estrena del 4de8, castell que ha mantingut unes mides excel·lents de principi a fi. A la tercera ronda, han completat una torre de 7 molt apamada.