Pla general dels negociadors de la CUP, ERC i JxCat sortint de la reunió a tres bandes d'aquest dimecres

ERC, JxCat i la CUP arriben a un «acord de mínims» per «desencallar l'inici de la legislatura»

Les tres formacions es comprometen a fer un espai estratègic «més enllà» del Govern

ERC, JxCat i la CUP han arribat finalment a un «acord de mínims» per «desencallar l'inici de la lesgislatura». Les tres formacions s'han compromès a «aconseguir un espai per al debat de l'estratègia independentista més enllà del marc de la governabilitat» per investir el candidat republicà a la Presidència, Pere Aragonès.

Ho han anunciat en un comunicat conjunt titulat «Acord Nacional per l'Autodeterminació» després de la reunió que han mantingut els tres partits en el Parlament durant dues hores i de la qual han sortit junts la secretària general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta, el diputat de Junts Francesc Dalmases i la portavey de la CUP a la cambra catalana, Eulàlia Reguant.

Els tres grups han acordat també convocar una primera reunió de treball per construir un «gran Acord Nacional per a l'Autodeterminació que vagi més enllà dels partits polítics i que agrupi  l'àmplia majoria social  del país favorable a la solució democràtica que viu el país, amb el compromís inequívoc que des del diàleg i l'embat democràtic a l'Estat es pugui aconseguir l'exercici de l'autodeterminació i l'amnistia durant la propera legislatura».