El conseller Josep Maria Argimon amb mascareta

L'advertència d'Argimon en ple procés de retorn a la normalitat: «No ha acabat»

El conseller reclama a l'Estat mantenir els fons covid per poder encarar també l'«onada oculta» de la pandèmia

La situació de la Covid-19 cada cop és millor a Catalunya. Un fet evidenciat pel relaxament de les mesures arreu del territori, destacant la reobertura de l'interior de l'oci nocturn o l'augment en la capacitat dels espais esportius.

Tot i això, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha estat contundent en una compareixença al Parlament. Ha demanat «no abaixar la guàrdia» perquè la pandèmia no ha acabat i ha assegurat que les següents setmanes seran «clau».

D'aquesta manera, Argimon ha alertat que la tardor i l'hivern són els mesos del coronavirus. Per això ha reclamat ser conscients que encarà s'està en pandèmia. «Covid en seguirem tenint», ha manifestat.

Ha garantit que des del Govern es continuarà promovent la vacunació de proximitat. Ha demanat també al govern espanyol mantenir els fons covid perquè malgrat que la incidència pugui ser més baixa hi ha també una «onada oculta», la de les seqüeles, que caldrà afrontar «de manera decidida».

Argimon ha explicat que la incidència actualment és baixa i que l'afluència als centres d'atenció primària és «assumible i gestionable», amb uns 350 casos al dia. També als hospitals i les UCI.

La reobertura a l'oci nocturn

El conseller ha fet una intervenció per valorar la gestió de la cinquena onada, quan entre altres mesures es va tornar a tancar l'oci nocturn.

A les portes de la reobertura també en espais anteriors, ha afirmat que quan es parla d'un sector no se'l vol responsabilitzar de la situació sinó que s'ha de tenir present que hi ha activitats que, pel fet d'afavorir la socialització i dificultar el compliment de mesures, poden generar situacions «de més risc».