Imatge de la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, en una roda de premsa

L'advertència d'última hora del Govern a tots aquells que no s'han vacunat a Catalunya

Patrícia Plaja ha explicat que encara hi ha disponibilitat de dosis del vaccí

Tot i que la xifra de contagis segueix a la baixa a Catalunya, el nombre d’ingressats als hospitals catalans o a les UCI augmenta. Així ho ha notificat al portaveu del Govern, Patrícia Plaja, aquest dimarts, 3 d’agost, al migdia.

Segons les últimes dades del Govern, els pacients a cures intensives ja són un total de 589, 12 més que el darrer dia. Per aquest motiu Plaja ha exposat el següent: «Els responsables de Salut demanen que la població que té accés a la vacuna no deixi passar l'oportunitat de vacunar-se pel fet d’estar en període estival».

La portaveu del Govern argumenta que encara hi ha «disponibilitat» de dosis del vaccí, tant aquest 3 d’agost, com per demà. De fet, segons Plaja a «data d’avui», hi ha un total de 80.000 dosis de la vacuna disponibles.

 

Les paraules de Plaja són una demanada directa dels professionals de la salut

«És important demanar cites i no deixar passar l'oportunitat de vacunar-nos. No demorar-ho sense necessitat», ha reiterat Patrícia Plaja. També ha fet referència al fet que el Govern és conscient del «període d'estiueig» en el qual ens trobem. A més del fet que part de la població passa «uns dies lluny de la seva residència habitual».

No obstant això, la portaveu ha argumentat: «Hi ha la possibilitat de vacunar-se on estiguem passant la temporada d'estiu, sigui per necessitat, feina o plaer». Tot i això, Plaja ha matisat: «Hi ha un aspecte a tenir en compte, el lloc on ens posem la primera dosi, hem de posar-nos també la segona».

«Si us plau, és una demanda dels professionals de la salut, davant de la complexitat del circuit no posem més pressió sobre el sistema sanitari», ha remarcat. Patrícia Plaja ha finalitzat amb una petició: «Siguem responsables i vacunem-nos seguint les indicacions fixades per responsabilitat individual i col·lectiva».

Els experts demanen vacunar-se i cancel·lar la cita si no es pot rebre

La demanada de la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, la repeteixen des de fa temps els professionals sanitaris. De fet, des de les xarxes socials del Departament de Salut s’anuncien les localitats on hi ha dosis disponibles.

També, des de l’Institut Català de la Salut constantment es recorda: «Tens un imprevist el dia de la cita de la vacuna? Cancel·la-la a vacunacovidsalut.cat i tria’n una altra! És important deixar la cita lliure per una altra persona!».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.