Dos agents dels Mossos d'Esquadra

Dos agents salven la vida d'un nadó quan s'estava ofegant a l'Hospitalet de Llobregat

Una dona va sortir a l'exterior de l'edifici per demanar ajuda

Dos agents dels Mossos, un d'ells en pràctiques, van salvar la vida d'un nadó de quinze dies el passat dimarts quan s'estava ofegant a la Ciutat de la Justícia. Els fets van tenir lloc als volts del migdia quan una dona va sortir a l'exterior de l'edifici demanant ajuda desesperadament als dos agents que feien tasques de vigilància. La dona els va conduir al vestíbul de la Ciutat de la Justícia on van trobar els pares en estat de xoc amb el nadó en braços que gairebé no respirava.

En observar la rigidesa i el color morat del petit, un dels agents se'l va posar sobre el genoll de boca terrosa i li va donar petits cops a l'esquena mentre li pressionava l'estómac. Després d'uns minuts de reanimació, el nadó va començar a millorar.

Poc temps després van arribar els equips mèdics que van realitzar una primera valoració de la criatura. Els mateixos agents el van portar fins a l’ambulància on el nadó ja va començar a respirar amb normalitat i va obrir els ulls.

L’endemà, els agents van contactar amb els pares per assegurar-se que el nadó s’havia recuperat del tot i aquest dimecres es van acostar al domicili de la família per regalar al petit l’os Pau, un peluix dels Mossos d’Esquadra.

Dos agents salven la vida d'un home amb un infart

Aquesta no és la primera vegada que uns agents salven la vida d'una persona. El passat mes de maig, concretament el dissabte 30, dos policies locals salvaven la vida d'un home de 55 anys que va patir una aturada cardíaca  a Caldes de Malavella.

Els fets van tenir lloc a les 10.15 hores del matí quan l'home es va començar a trobar malament i va sortir a la terrassa per prendre una mica l'aire quan, de sobte, va caure i va perdre el coneixement. La seva dona i veïns van trucar al 112 i a la Policia Local mentre intentaven reanimar-lo. Quan els dos agents van arribar al domicili l'home ja estava inconscient i no respirava. Davant d'aquesta situació, els agents van practicar la maniobra de reanimació respiratòria i van emprar el desfibril·lador mòbil que duien al cotxe patrulla.

Finalment, els agents van poder reanimar a l'home amb les maniobres i el desfibril·lador fins que va arribar el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que el van atendre i el van poder estabilitzar. Un cop estabilitzat, l'home va ser traslladat fins a l'hospital Josep Trueta de Girona.