Alejandro Fernández diu que la reivindicació de l'1-O i el 27-O de Turull «justifica la presó»

El líder popular assegura que és un «exemple de manual de risc de reiteració de delicte»

El president del PP a Catalunya, el tarragoní Alejandro Fernández, ha considerat que la reivindicació de l'1-O i el 27-O de l'exconseller de Presidència Jordi Turull «justifica la presó». El líder popular ha assegurat avui diumenge, 30 de desembre, en una piulada a través del seu compte de Twitter, que les declaracions de Turull en entrevista publicada al diari 'El Periódico’ són «un exemple de risc de dret del risc de reiteració de delicte que justifica la presó preventiva».

Fernández ha acompanyat el piulet amb un enllaç a una notícia que destaca aquestes declaracions del diputat de JxCat: «al Suprem, no demanaré perdó i reivindicaré el que vam fer l'1-O i el 27-O».

Jordi Turull amb la seva dona abans d'entrar per segona vegada al TS
Jordi Turull amb la seva dona, abans d'entrar per segona vegada al TS | CatalunyaDiari.cat

 

Jordi Turull no confia a tenir un «judici just»

Jordi Turull, exconseller de la Presidència de la Generalitat de Catalunya pres a Lledoners, ha afirmat que no es disculparà per res durant la vista oral pels fets de l'1-O: «al Suprem, no demanaré perdó i reivindicaré el que vam fer l'1-O i el 27-O», ha dit en una entrevista publicada a 'El Periódico'.

Des del centre penitenciari de Lledoners, a la comarca del Bages, on està reclòs en règim de presó preventiva, Turull ha explicat que no confia a tenir un «judici just» al Tribunal Suprem espanyol, perquè «no hi ha igualtat» entre les parts. «Nosaltres venim d'una llarga presó provisional, arribarem esposats, ens traslladaran al calabós cada dia durant mesos i no tindrem temps suficient per preparar les defenses», ha assegurat.

La sentència «pot estar mig pensada»

Acusat d'un delicte de rebel·lió per part de la Fiscalia, i de sedició per l'Advocacia de l'Estat, Jordi Turull ha avisat que anirà a la vista «a guanyar», tot i que ha apuntat que la sentència «pot estar mig pensada» d'antuvi, i que el judici pel procés català pot convertir-se en un «escarment» pels independentistes. Amb això, ha afirmat que, més enllà de preparar-se pel judici des d'un punt de vista «tècnic» —per «desmuntar el relat parcial, sectari i ple d'errors de la causa», ha sostingut—, també assumeix el rol «polític» que tindrà la seva defensa.