Imatge d'arxiu de caramels de diversos sabors

Alerta sanitària per uns caramels que es venen a Catalunya

L'AESAN ha alertat que els productes afectats contenen cacauet no etiquetat que pot ser perjudicials per a les persones al·lèrgiques

Alerta alimentària sobre uns caramels de nabius i sèsam procedents de la Xina i que s'han distribuït en diverses comunitats autònomes espanyoles. En aquest sentit, l'avís l'ha fet l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha emès una alerta alimentària en relació amb els al·lergògens que s'han detectat en aquest producte, que contenen traces de cacauet que no estan declarades en l'etiqueta.

L'AESAN ha explicat que els caramels no reporten cap risc per a aquelles persones que no són al·lèrgiques a aquest ingredient. Segons ha detallat l'organisme, els caramels s'han distribuït a la Comunitat Valenciana, Andalusia, les Illes Canàries, Catalunya, les Illes Balears, Aragó, Astúries, Madrid i País Basc, així com a França i Portugal.

Els caramels afectats per l'alerta es venen en sota la marca comercial FSY i la seva presentació és en envasos de plàstic de 36 unitats.

La informació ha estat comunicada a les autonomies perquè verifiquin la retirada dels productes

Segons ha explicat l'AESAN, la informació sobre aquesta alerta sanitària ha estat traslladada a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d'Intercanvi Ràpid d'Informació (SCIRI) i als Serveis de la Comissió Europea a través de la Xarxa d'Alerta Alimentària europea (RASFF). L'objectiu és verificar que els productes afectats es retiren dels canals de comercialització.

En aquest sentit, com a mesura de precaució, l'AESAN recomana a les persones al·lèrgiques al cacauet que tinguin els productes esmentats a casa seva s'abstinguin de consumir-los.